Kronika: 16.09.2019

13. 09. 2019

Ob 23.57 je na Parencani pred predorom od Strunjana proti Portorožu padel 17-letni motorist iz Divače s 15-letno sopotnico z okolice Izole. Na mokrem vozišču jima je zdrsnilo, nakar sta trčila v betonsko oviro. Voznik se je pri padcu huje poškodoval, njegova sopotnica pa lažje. Sledi obdolžilni predlog.

14. 09. 2019

Nekaj čez polnoč je skupina avstrijskih turistov pri zapuščanju lokala v Ankaranu razbijala inventar in niso upoštevali odredbe varnostnika, naj s tem prenehajo. Policisti so dvema izrekli globo zaradi kršitev javnega reda in miru.

V Izoli je nekdo fantu z okolice Nove Gorice ukradel mobilni telefon znamke Xiaomi MI9 in denarnico, v kateri je imel 15 evrov gotovine ter vse dokumente.

V Seči je nekdo vlomil v stanovanje, ga preiskal, lastnikom pa odnesel 150 evrov gotovine.

Ob 1.25 bila prometna nesreča v Portorožu. 16-letni voznik mopeda s Portoroža je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozeči osebni avto, ki ga je peljal 20-letnik z okolice Kopra. Sledi mu obdolžilni predlog po 44/4-1, ZPrCP, 49/7-3, 25/6-1 ZMV, 46 ZOZP.
Moped povzročitelja je neznane znamke, neznanega tipa, brez registrske številke in brez številk okvirja, izvor policisti še preiskujejo.

16. 09. 2019

V Luciji je nekdo izpred stanovanjskega bloka na Fazanski ulici ukradel zaklenjen moped znamke Piaggio, tip Zip 504T, z nameščeno reg. št. KP 6P-D3. V mopedu je oškodovanec imel tudi prometno dovoljenje in zavarovalno polico.

V Kopru so zasegli skuter, ker presega dovoljeno hitrost.

Policisti Postaje pomorske policije so pomagali PHE in gasilcem pri reševanju poškodovane ženske

V soboto ob 23.02 je OKC sprejel obvestilo, da je pod piransko cerkvijo padla tujka in se poškodovala. Z možem sta bila v vodi in nista mogla na obalo. Reševalci in gasilci so bili takoj na poti, prosili pa so, če lahko pride policija s čolnom, da jim osvetli pot.

Dejansko je čez nekaj minut pripela na kraj posadka policijskega patruljnega čolna P-08. Policist je skočil v morje, saj se ponesrečenki niso mogli približati s čolnom. Ugotovil je, da sta se državljana Nemčije sprehajala po podpornem zidu piranske stolnice, ženski je pri tem zaradi spolzkega zidu spodrsnilo in je padla 3 do 4 metre na skale v morju.

Na kraj je sicer prišel reševalec, vendar poškodovanke niso mogli prenesti do reševalnega vozila zaradi visoke vode, teme in skal v morju. Patrulja s patruljnim čolnom je tako odplula do vozila PHE, kjer so prevzeli žlebasto nosilo in z njim odpluli nazaj na kraj nesreče. Policist je ponovno skočil v vodo in skupaj z gasilcem in reševalcem poškodovanko prenesel do patruljnega čolna. Drugi policist je na čolnu vzdrževal pravokotno pozicijo na obalo, saj je voda na tem delu nizka in je obstajala nevarnost poškodbe patruljnega čolna.
Ob 23.44 je bila poškodovana z nosili nameščena na sprednji del patruljnega čolna, na čoln se je vkrcal tudi gasilec, ki je nudil pomoč pri prevozu ponesrečenke do pomola MP Piran. Tu jo je prevzel zdravnik. 42-letna državljanka Nemčije se je pri padcu huje poškodovala (zlom ključnice, zlom zapestja, zlom noge, zlom zob ter več udarnin in ureznin po celotnem telesu), odpeljana je bila v SB Izola.

Policista sta pri reševanju ponesrečenke pokazala visoko stopnjo strokovnosti in predanosti poklicu, kljub možnosti poškodbe plovila in ogrožanja lastne varnosti. Po zaslugi profesionalnega sodelovanja naših policistov ter gasilcev in reševalcev je bila poškodovanka oskrbljena, varno prepeljana na obalo in predana v oskrbo strokovnim službam.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo od petka, 13. 9. 2019 od 6.00 ure, do danes, 16. 9. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 64 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 40 oseb je že bilo vrnjeno hrvaškim varnostnim organom, trem osebam so hrvaški varnostni organi zavrnili sprejem in so bili odpeljani v Center za tujce, 3 osebe z urejenimi statusi so bile po postopkih izpuščene, ostalih
(18) bo vračano tekom današnjega dne.

Sorodni članki