Kronika: 12.09.2019

Ob 10.16 je bila pri Sv. Antonu prometna nesreča. Povzročil jo je voznik tovornega vozila z okolice Kopra, ko je z vzvratno vožnjo z vozilom v ostrem nepreglednem ovinku in na zoženem delu ceste ogrozil varnost motornega kolesa, prav tako z okolice Kopra. Motorist je padel in se lažje poškodoval, zato so ga odpeljali v SB Izola. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V Portorožu je nekdo vlomil v montažni objekt gostinskega lokala (jurček) in iz njega ukradel denarnico z gotovino in nekaj alkoholnih pijač.

Pri Kopru so policisti ustavili tovorno vozilo. Vozniku, 30-letnemu državljanu Madžarske, je preteklo vozniško dovoljenje za C kategorijo, zato so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo vlomil v hišo, kjer je iz prostora v prenovi ukradel tiskalnik in računalnik. Škode je 200 evrov.

Ob 23.10 smo dobili obvestilo, da iz tunela proti Izoli potiskajo vozilo po voznem pasu. Policisti so ugotovili, da je to res. Osebnemu avtomobilu VW Golf IV, ljubljanskih reg. št., so odvzeli reg. tablice, ker je registracija potekla pred 2 mesecema. 25-letni voznik je vozilo potiskal, ker mu je zmanjkalo goriva. Izdali so mu plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo od srede, 11. 9. 2019 od 6.00 ure, do danes, 12. 9. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 20 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 1 oseba je zaprosila za mednarodno zaščito, 1 oseba je že bila vrnjena na Hrvaško, drugi bodo vračani danes oz. po zaključkih postopkov.

Sorodni članki