V Izoli podpisali koalicijsko pogodbo za mandat 2018–2022

Na osnovi izražene volje strank in list ter z željo uresničiti čim večji del volilnih programov iz skupnega koalicijskega dogovora, so klubi članov Občinskega sveta Občine Izola: Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS), Socialni demokrati (SD), Izola je naša (IJN), Ponosni na Izolo (PNI), Lista Izola 2030 in župan Občine Izola Danilo Markočič, ob podpori Italijanske samoupravne narodne skupnosti, včeraj podpisali koalicijsko pogodbo za mandat 2018–2022.

V koalicijsko pogodbo so podpisniki strnili zaveze in projekte, ki si jih bodo v okviru mandata prizadevali izpeljati v čim večji meri in se nanašajo na vsa področja delovanja občinske uprave. Priprava koalicijske pogodbe je pomenila za podpisnike pozitiven izziv, saj so bili v času volitev programi podpisanih strank in list v veliki meri zelo podobni. Skupno izhodišče vsem koalicijskim partnerjem je iskati rešitve in delati na dolgi rok ter zagotoviti kvaliteten razvoj Izole. V pogodbi so v programsko – projektnem delu podrobneje opredeljene strateške naloge Občine in cilji po posameznih področjih dela: zdravstvo, mladi, starejši, vzgoja in izobraževanje, šport in rekreacija, malo gospodarstvo in podjetništvo, okolje in prostor, kmetijstvo, ribištvo, podeželje, kultura in turizem.

»Koalicijska pogodba pomeni za Izolo nov zagon in verjamem, da bomo s skupnimi močmi in tesnim sodelovanjem s koalicijskimi parterji, izpeljali večino zadanih ciljev. Konkretno bi rad poudaril projekt izgradnje novega gasilskega doma, pospešeno vlaganje v športno infrastrukturo, programe za mlade in vključitev mladih v strategijo razvoja Izole, nadaljevanje investicij na podeželju (vključno s kanalizacijsko mrežo na Šaredu), predvsem pa trdno zavezo vseh podpisnikov, da končno začnemo graditi nov kulturni dom,« je povedal župan Danilo Markočič, ki obenem napoveduje še nadaljnje konstruktivno sodelovanje z vsemi občinskimi svetniki in svetnicami.

Sorodni članki