Kronika: 10.09.2019

Koprski policisti so 15-letniku zasegli skuter Piaggio (25 km/h) in odredili izredni tehnični pregled.

Ob 15.22 se je voznik avtobusa ustavil na postajališču na Krožni cesti v Kopru. Za njim je pripeljal voznik mopeda, s telefonom v roki, ki je zaradi nepozornosti spregledal pred seboj stoječi avtobus. Na smernem vozišču je s prednjim delom mopeda trčil v zadnji del avtobusa, zatem pa padel. Voznik avtobusa je pristopil do njega, da bi mu pomagal, ta pa se je usedel na moped in odpeljal s kraja. Policisti so pri ogledu kraja našli dele plastike in registrsko tablico. Ko bo voznik izsleden, sledi ukrep.

Dejstvo  je,  da zmanjšana koncentracija voznika pomeni tudi bistveno večje  tveganje  za  nastanek  prometne  nesreče,  taka vožnja pa je primerljiva z vožnjo pod vplivom alkohola. Zato svetujemo:
–    Naj se med vožnjo ne uporablja telefonov in drugih naprav!
–    Če se telefoniranju vozniki ne morejo izogniti, naj to počnejo z uporabo naprave, ki omogoča prostoročno telefoniranje!
–    Ustavitev  vozila  v primeru rabe telefona v prometu in nadaljevanje vožnje po končanem klicu.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 9. 9. 2019 od 6.00 ure, do danes, 10. 9. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 6 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, 1 oseba je že bila vrnjena na Hrvaško, drugi bodo vračani po zaključenih postopkih.

Sorodni članki