Kronika: 09.09.2019

07. 09.2019

Popoldan je na cesti iz Kopra proti Ankaranu 36-letna državljanka Italije zaradi neupoštevanja prometne signalizacije zapeljala na most in ni upošteval pravila prednosti, kot je določeno s prometno signalizacijo. Pri tem je oplazila osebni avto državljanke Poljske, zatem pa je njeno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Izdana ji je bila globa.

Ob 15.28 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Valeta – Strunjan. Povzročila jo je 37-letna voznica osebnega avtomobila z okolice Kopra, ki je v desnem ovinku zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v nasproti vozeči avto, ki ga je peljal 55-letni državljan Nemčije. V nesreči so se lažje poškodovali državljan Nemčije, voznik, in njegovi trije sopotnici (od tega dva otroka), zato so bili odpeljani v SB Izola na pregled. V bolnico so odpeljali tudi povzročiteljico, kateri je bil odrejen strokovni pregled za alkohol. Policisti so ugotovili, da je že pred tem trčila v zadnji dela avtomobila voznika iz Portoroža.

Ob 20.22 so nas poklicali z enega od koprskih domov za ostarele, da po objektu hodi vinjen moški, ki krši javni red in mir in razbija po objektu. Policisti so moškega brezdomca, ki je bil že večkrat obravnavan, izsledili v garažni hiši. S kršitvami ni prenehal, zato so mu odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Koprski policisti so 15-letniku zasegli skuter in odredili izredni tehnični pregled.

09. 09. 2019

Ponoči so v Portorožu vlomili v lokal, iz katerega so ukradli sef z gotovino in zlatnino ter večjo količino alkoholnih pijač. Ogled se še opravlja.

PROMIL

S sobote na nedeljo so policisti izvajali poostren nadzor Promil. Ustavili so 50 voznikov in jih preizkusili z alkotestom. 5 je bilo pozitivnih.

Meja  pitja  naj  bo pri 0,00. Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj  vozi  kdo,  ki  alkoholnih  pijač  ni  užival,  ali pa uporabite javna prevozna  sredstva. Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi  na  interventno  številko  113  ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi  sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 6. 9. 2019 od 6.00 ure, do danes, 9. 9. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 69 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 5 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, 6 oseb (drž. EU) je bilo po postopku izpuščenih, 25 oseb je že bilo vrnjenih HVO, 33 pa bodo vračali danes.

Policisti obravnavajo drž. Italije zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ. 7. 9. ob 17.56 so policisti ustavili osebni avto Renault Clio, ki ga je vozil 23-letnik z urejenim statusom v Italiji. V vozilu sta bila še dva državljana Albanije, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno in imata prepoved vstopa v Schengen. Državljana Albanije sta bila vrnjena na Hrvaško, vozniku pa sledi kazenska ovadba.

Sorodni članki