Košarka: V Poreču tigri boljši od ruskega prvoligaša

Po štirih pripravljalnih tekmah košarkarji Koper Primorske še ne poznajo poraza. Po neodločenem izidu proti evroligašu Himkiju so v nedeljo v Poreču dosegli tretjo zaporedno zmago. Skalpoma slovaškega in hrvaškega prvaka so dodali zmago proti ruskemu prvoligašu iz Revde, od katerega so bili boljši s 87:59.

Košarkarji iz jugozahoda Rusije so se tigrom po robu postavili z izredno čvrsto igro, ki je velikokrat mejila na pretep. Temu primerno je sodniška trojica izbrancem Jurice Golemca v prvih 20 minutah dodelila kar 27 prostih metov – izkoristili so jih 24 -, na glavni odmor pa so odšli v vodstvu s 47:38.


Če so tekmeci koprskim košarkarjem v prvem polčasu še uspeli slediti, so slednji v tretji četrtini prestavili dve prestavi višje. Po zabijanju Ivana Marinkovića za 52:42 je po uvodni četrtini, v kateri je dosegel 10 točk, znova stopil Marjan Čakarun. Hrvaški center je bil glavni »krivec« za pobeg primorskega moštva na 64:42, po katerem se Rusom ni uspelo več pobrati.

S 23 točkami (prosti meti 9:9) je bil v dresu Koper Primorske najboljši Čakarun, 14 jih je dodal Marinković, 12 Žan Mark Šiško, 11 pa Stephen Holt. Pri slovenskih prvakih tokrat nista nastopila Marko Jagodić-Kuridža in Lance Harris, katerima je trener Golemac nameni počitek.

Do uradnega začetka sezone – v torek, 17. septembra se bodo v Podčetrtku s Hopsi merili za Superpokal Slovenije – tigre čaka le sredina pripravljalna tekma v Gorici. Tam se bodo po robu postavili italijanskemu prvaku, moštvu Reyerja iz Benetk, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Gašper Vidmar.

Žiga Dimec, košarkar Koper Primorske:
“Odigrali smo čvrsto tekmo, ki je s strani nasprotne ekipe na trenutke mejila na pretep. Toda na takšno igro smo se dobro odzvali. Doro smo igrali v obrambi, kar nas je vodilo v uspešne nasprotne napade. To nam je prineslo uspeh.”

Za tekme koprskega kluba v novi sezoni so še vedno naprodaj sezonske vstopnice. Po ugodnejši predprodajni ceni bodo na voljo vse do 20. septembra, ko tigre čaka generalka pred domačimi navijači. Na pripravljalni tekmi se bodo tedaj v Areni Bonifika pomerili z italijanskim prvoligašem iz Trsta.


FOTO: KK Koper Primorska/Žiga Mikeli.

Sorodni članki