Recept: Plažna solata

Se tudi vi kdaj vprašate kaj bi vzeli s seboj na plažo, da bi premagali lakoto? Siti ste sendvičev, kupljeni prigrizki niso zdravi, pa tudi naveličamo se jih hitro. Radi bi pojedli nekaj nasitnega a obenem lahkega, saj morje vabi in čofotanje s prenapolnjenim trebuščkom ni ravno med priporočljivejšimi stvarmi. Naš nasvet je poletna solata, ki je enostavna za pripravo, obenem pa prijetna popestritev plažne prehrane. Pripravite jo lahko tudi dan prej in spakirate v posodice, ki so velikosti enega obroka. Tako je še enostavnejša za uporabo. Skuhajte pirino pašto, kakih 100 gramov po osebi, če gre za malico, nekaj več, če gre za kosilo. No, lahko je skuhate še več, saj tako pripravljeno solato, če je na hladnem seveda, zlahka jeste še naslednji dan. Ko je pašta kuhana, jo poplaknite pod hladno vodo in dobro izperite. Dodajte ji nekaj olivnega olja in premešajte, da se ne zalepi.

V drugo skledo na polovičke narežite češnjev paradižnik in svežo papriko. Dodajte kakšno kapro, peteršilj, če vas ne moti njegov vonj tudi česen, poper, sol, dober vinski kis (lahko balzamičen) in malo olja. Vse dobro premešajte. Združite s pašto in še enkrat dobro premešajte ter ohladite. Ko je solata dobro ohlajena, jo še enkrat premešajte in poskusite. Po potrebi dodajte sol, olje, kis ali poper in na koncu okrasite s svežimi metinimi listi. Tako pripravljena solata je odlično orožje za plažno lakoto, uporabna pa je tudi kot poletni obrok ali priloga na pikniku. Mi jo najraje pripravimo s pirinimi njokci, seveda pa lahko praktično vse sestavine prilagajate svojim okusom, važno je le, da so sveže in sočne, saj bo tako solata okusna in zdrava.

Dober tek vam želi PAŠTA – butik testenin

Sorodni članki