V novo leto sproščeni, zadovoljni in napolnjeni z energijo.

Od pestrega decembrskega dogajanja smo se poslovili in prišel je veliko bolj miren januar, ki predstavlja začetek novega obdobja. Vstopite v novo leto sproščeni, zadovoljni in napolnjeni z energijo. V slovenski Istri se za vsakogar nekaj najde, od posebne wellness ponudbe, bogate narave pa tudi odlične kulinarike. 



Sprostite vaše čute in telo

Po obilnih praznikih si privoščite sproščanje v idiličnem naravnem okolju, odmaknjenem od cestnega vrveža. V Wellness Centru Adria Ankaran je gostom na voljo bogata ponudba tretmajev za dobro počutje in popolno nego telesa. Njihova spa ponudba temelji na naravnih mediteranskih virih, kot so morska nerafinirana sol, rožmarin, sivka, alge, glina. Po obilju in vrvežu decembrskih praznikov vam v spa centru ponujajo sproščujoče pakete za uživanje v mirnem okolju. Posebno januarsko ponudbo sestavljata Serenity day spa, v okviru katerega ponujajo refleksno masažo stopal, nego in masko obraza, ter poseben, nov tretma za ženske, imenovan maderoterapija (anticelulitna masaža z valjčki). Tudi v Cliff Spa na Belvederju, vam v mesecu januarju nudijo posebne programe; hranilno-hidratantno nego obraza ter detox progam za telo po prav posebnih cenah. Za vse, ki so med prazniki delali in potrebujejo sprostitev, pa so pripravili masažo za popolno sprostitev.



Občutite čudežno moč soli

Globoko vdihnite, zajemite s solnimi negativnimi ioni nabit morski zrak in uživajte v pogledu na sproščujočo morsko pokrajino. Peš ali s kolesom stopite v očarljiv svet naravnega bogastva – soli. Skozi bogato tradicijo solinarstva, nekdanje solinarske poti in blagodejne učinke solnih terapij vas bodo mali beli kristalčki, ki se svetlikajo v soncu, zagotovo očarali. Podajte se na solno pot od Sečoveljskih do Strunjanskih solin in spoznajte neprecenljivo naravno in kulturno dediščino. Za popolno razvajanje obiščite enega od centrov dobrega počutja v neposredni bližini morja in tudi v zimskem času sproščeno zaplavajte v ogrevani morski vodi, se sprostite v savni ali si privoščite protistresno masažo. Občutite zdravilne učinke naravnih dejavnikov iz bližnjih solin, kot so sol, solinsko blato in slanica.

Zdravje gre skozi želodec

Za dobro počutje je pomembna tudi pravilna prehrana. Spoznajte raznolikost mediteranske diete, ki je ena najbolj zdravih, a obenem polnega okusa, očistite telo in duha s številnimi detox programi in stopite na pot aktivnega preživljanja vašega vsakdana. Recept za zdravo življenje imate na dlani. Vse štiri destinacije v slovenski Istri se lahko pohvalijo tudi z odlično kulinariko, ki jo lahko okušate v številnih restavracijah, gostilnah in na turističnih kmetijah zelenega podeželja.

V stiku z naravo

V zimskih mesecih lahko sprostitev najdete tudi v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok, ki se razprostira na prehodu iz mesta na koprsko podeželje. Škocjanski zatok velja za največje polslano mokrišče v Sloveniji in je dom različnim rastlinskim in živalskim vrstam. Sončni zimski dnevi pa so lahko odlični tudi za obisk Kraškega roba, ki je prepleten s številnimi kolesarskimi in pohodniškimi potmi, obenem pa velja tudi za osrednje slovensko plezališče. Tu ima namreč dom več kot polovica plezalnih smeri, ki jih premore Slovenija. Vabljeni tudi na potep po izolskih vištah oziroma razglednih točkah, ki vam bodo odvzele sapo ter vam omogočile, da si sami ali s svojimi najbližjimi ustvarite nepozabne fotografije Izole, ki vam bodo Izolo vtisnile v prav čaroben spomin.

Nataša Frančič, Turistično združenje Izola, g. i. z. v sodelovanju z: Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper, Turističnim združenjem Portorož, g.i.z. in Občino Ankaran.

Sorodni članki