Košarka: Zmaga s 86:85 pred velikim slovenskim derbijem v ABA Ligi

Po hudem boju so košarkarji Koper Primorske domačo Areno Bonifika ohranili nedotaknjeno in nadaljujejo niz neporaženosti v državnem prvenstvu, kjer so nazadnje klonili v minuli sezoni sredi februarja. Sredina zmaga proti GGD Šenčurju je bila že 22. zaporedna med slovensko elito. Gorenjce so ugnali s 86:85.

Zbrani gledalci so bili priča izjemno izenačeni tekmi. Obračun so sicer bolje začeli koprski tigri, ki so najprej povedli z 9:2, kasneje pa še s 13:5. Šenčurjani se niso predali ter se do osme minute približali na zgolj točko zaostanka (18:17). Svoj trenutek je gostujoča zasedba doživela v drugi četrtini, ko je z osmimi zaporednimi točkami švignila v ospredje, povedla s 37:33, a na odmor po preobratu gostiteljev vseeno odšla s točko zaostanka (42:43).

Po vrnitvi na parket sta si bili ekipi vseskozi tesno blizu, kar ju je pripeljalo v napeto končnico. Dobre tri minute pred koncem so Šenčurjani vodili za tri točke (80:77), enako je bilo minuto za tem (82:79), nato pa so gostitelji vendarle unovčili nekoliko več izkušenj.

Primorci so se slabi dve minuti pred koncem oddaljili na 86:82, a tudi to ni bilo dovolj za povsem miren zaključek tekme. Tekmeci so se uspeli še enkrat več približati. Sredi zadnje minute je ekipi ločila le točka (86:85). Nato so Šenčurjani še ubranili napad Koprčanov, a na drugi strani zavoljo korakov izgubili žogo in priložnost za vodstvo. Po hitri osebni napaki nad Marko Jagodićem-Kuridžo sta na semaforju ostali le še dve desetinki. Izkušeni krilni center je zgrešil oba prosta meta – drugega taktično – in zmaga je ostala na Obali.


FOTO: Aleksander Golob

Za peto zmago Koper Primorske je Ivan Marinković prispeval 19 točk in sedem skokov, 16 točk je dodal Žan Mark Šiško. Najučinkovitejši posameznik med tigri (indeks 26) je bil sicer Jagodić-Kuridža, ki sta mu zgolj dve podaji manjkali do trojnega dvojčka (14 točk, 13 skokov, osem podaj).

Z zmago je koprsko moštvo uspešno prestalo generalko pred košarkarsko poslastico, ki ga v domači Areni Bonifika čaka to nedeljo. V Ligi ABA se bodo Koprčani na velikem slovenskem derbiju pomerili z ljubljansko Cedevito Olimpijo in skušali doseči peto zaporedno zmago med regionalno elito. Vstopnice za obračun, ki se bo začel ob 20. uri, so že na voljo preko spleta (povezava TUKAJ) ter na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte (seznam TUKAJ). Do sobote do 23.59 bodo vstopnice na voljo po ugodnejši predprodajni ceni 8 evrov, na dan tekme bo njihova cena dva evra višja.

Sorodni članki