Kronika: 14.10.2019

V Bertokih so zasegli osebni avto 41-letnemu vozniku iz Jesenic, ki nima vozniškega dovoljenja.  Sledi obdolžilni predlog.

Izolski policisti so obravnavali ugriz psa. Moški je na enoti podal prijavo, da ga je ugriznil sosedov pes pitbull in ga lažje poškodoval. Sledi hitri postopek za lastnika po Zakonu o zaščiti živali in poročilo na VURS.

V Ankaranu je nekdo vlomil v klet in ukradel rdeče kolo, vredno 250 evrov.

Ob 23. uri je bilo na bencinskem servisu v Kopru stisnjeno panik stikalo. Policisti so na kraju ugotovili, da je 44-letni Koprčan prišel v spor s skupino oseb, ki jih je v vinjenem stanju in pod vplivom mamil žalil in pozival k pretepu. Med njimi je pred prihodom policistov na kraj prišlo do prerivanja, Koprčan pa je s kršitvami nadaljeval. Kljub opozorilom policistov se ni umiril in je še naprej grozil, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Na kraju je bil izdan plačilni nalog (po 7/1 ZJRM-1 in 24/1 ZOIzk) tudi 21-letnemu Izolanu, ker je grozil in žalil, vendar se je po opozorilih policistov umiril.

Državljanu Avstrije je nekdo iz hotelske sobe v Izoli ukradel ročno uro, vredno 2000 evrov.

Zvečer smo bili obveščeni, da je v koprskem mandraču zagorela barka. Zagorela je tenda, zatem pa so gasilci uspeli požar pravočasno pogasiti, preden bi se razširil. Policisti bodo opravili ogled, da se ugotovi vzrok požara.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 11. 10. 2019 od 6.00 ure, do danes, 14. 10. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policijski postopki še niso zaključeni.

Sorodni članki