Oktobrska kulinarična razvajanja

Na kulinarični tržnici Odprta kuhna bodo 12. oktobra na Carpacciovem trgu v Kopru raziskovali okuse vsega sveta, uživali v lokalnih dobrotah ter nazdravljali še eni krasni sezoni. Viva la pasta – edinstven kulinarični doživljaj za vse ljubitelje druženja ob vrhunskih testeninah, začinjenih s strastjo kuharskih mojstrov, pa nas čaka 25. oktobra v Taverni Koper.

Posebno jesensko doživetje v znamenju domačih jedi in drugih izdelkov pa boste lahko doživeli na Dnevi kmetijstva v slovenski Istri, ki bodo potekali 21. in 22. oktobra. Poleg pestre izbire domačih izdelkov in tradicionalne razstave avtohtonih živali bodo prireditev zaznamovali tudi kuharski šovi, otroške delavnice ter predstavitev avtohtonih sort oljk in oljčnih izdelkov.

Nepozabna doživetja

Sprostite se na kulinarični treking avanturi in odkrivajte lepote in skrivnosti slovenske Istre na edinstvenem kulinaričnem doživetju Tartufi: lov & kuhanje & pokušina, kjer vam bosta tartufarka Sara in njena psička Lisa odprli vrata v skrivnostni svet tartufov. Skupaj boste raziskali skrite kotičke gozdov in iskali ta dišeči gomolj. Po uspešnem lovu pa sledi tudi priprava tipičnih istrskih testenin – fužev s tartufi. Kar bomo skuhali, bomo tudi pojedli. Ob odlični hrani si bomo privoščili še kozarec vina iz lokalne vinske kleti in uživali v lepotah neokrnjene narave, ki je v izobilju ponuja Istra.

Sorodni članki