Istra v športnem duhu

Največji rekreativni kolesarski dogodek v slovenski Istri – Istrski kolesarski maraton – nas bo 5. in 6. oktobra navduševal s pestrim dogajanjem. Razgibane trase za vse okuse in stopnje pripravljenosti, čudovite panorame in zanimiv spremljevalni program z veliko glasbe in odrskega dogajanja bo zabaval prav vse, tudi najmlajše. Otroci se bodo lahko preizkusili na mini maratonu, organiziran pa bo tudi družinski kolesarski izlet. Vse udeležence na koncu čakajo bogate nagrade, poskrbljeno bo tudi za namestitev. Letos se dobimo v Ankaranu. Ne zamudite!

Športno društvo Ankaran v sodelovanju z lokalnimi športnimi društvi ter drugimi organizacijami pod pokroviteljstvom Športne Unije Slovenije nas 18. oktobra v sklopu akcije S športom proti odvisnosti vabi v Adrio Ankaran na zanimive športne in poučne delavnice, na katerih se bodo zabavali tako starši kot otroci.

V spomin na daljni 23. oktober leta 1380, ko je pred Izolo priplulo genovsko ladjevje, ki ga je po legendi golobica popeljala na odprto morje ter tako zaščitila mesto, bodo v Izoli organizirane razne igre s poudarkom na veslaških regatah. Praznovanje izolske legende vsako leto z zanimivim dogajanjem povezuje mesta severnega Jadrana z namenom ohranjanja prijateljstva.

Sorodni članki