Euro 2020: Slovenija po razburljivi tekmi premagala Izrael (FOTO)

Slovenska nogometna reprezentanca je na razburljivi tekmi v Stožicah premagala Izrael z rezultatom 3-2 in tako poskočila na drugo mesto v svoji skupini. Trener Matjaž Kek je v začetno enajsterico postavil kapetana Bojana Jokića, saj je ta odslužil kazen zaradi dveh rumenih kartonov. Domači so tekmo začeli manj prepričljivo kot s poljaki in prvič premagali izraelskega vratarja v 43. minuti z golom Josipa Iličića.

V drugem polčasu so gostje izenačilo, ko je Jana Oblaka ugnal Bibras Natcho. V 63. minuti, pa je sledil hladen tuš za slovence, saj je z natančnim strelom izven kazenskega prostora Eran Zahavi goste popeljal v vodstvo, Domačim ni padla koncentracija in so le tri minute kasneje izenačili, tokrat z golom Bezjaka.


Foto: Aleksander Golob

Da bodo vse tri točke ostale v Sloveniji pa je bilo jasno v 90. minuti, ko je na veselje dobrih 10-tisoč gledalcev v Stožicah zmago zapečatil Verbič, ki je s strelom z glavo postavil končni rezultat 3-2.

Slovenija je trenutno na drugem mestu v skupini, kjer za dve točki zaostaja za vodilno Poljsko.

Slovenija – Izrael  3-2 (1-0)
Strelci: 1:0 Verbič (43.), 1:1 Natcho (50.), 1:2 Zahavi (63.), 2:2 Bezjak (66.), 3:2 Verbič (90.).

Slovenija: Oblak, Jokić (od 46. Balkovec), Mevlja, Al. Struna (od 54. Blažič), Stojanović, Krhin (od 81. Popović), Kurtić, Verbič, Iličić, Bezjak, Šporar.

Izrael: Marciano, Ben Harush (od 46. Kayal), Elhamed, Taha, Dgani, Solomon, Natcho, Peretz (od 77. Glazer), Dasa, Zahavi, Weismann (od 61. Dabbur).

Sorodni članki