Kronika: 26.03.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 21 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli 161 klicev. Obravnavali so eno prometno  nesrečo, v kateri je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami.  Zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali eno  poškodovanje  tuje  stvari.  Kršitev  javnega  reda  in  miru ni bilo. Policisti  PP  Kozina  obravnavali  1 državljana Afganistana za nedovoljeno prehajanje državne meje.

Dopoldan  je na Policijo poklical pošteni občan in povedal, da je v Ankaranu našel denar,  250  evrov  gotovine. Izročil ga je policistom. Nedolgo zatem pa je poklical  še občan, ki je povedal, da je v Ankaranu izgubil denar, ki ga je pred  tem  dvignil  na  bankomatu  in  ga  nato  odložil na avtomobil, nanj pozabil in se odpeljal. Policisti zadevo še preverjajo.

Na Škofijah so ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi v času ukrepa prepovedi vožnje motornih vozil.

V Kopru pa so ustavili 20-letnega voznika, ki je peljal avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Obe vozili so zasegli, voznikom pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.38 je na cesti Šmarje – Krkavče motorist zapeljal v jarek. Odpeljan je bil v bolnišnico, po prvih podatkih pa nima hujših poškodb. Vzrok padca se še ugotavlja.

Zimske razmere

Na nekaterih cestah so zaradi sneženja in relativno nizkih temperatur zimske razmere. Ceste so ponekod deloma zasnežene, mokre in spolzke. Voznike, še posebej tiste, ki so na svojih vozilih že namestili letne pnevmatike, opozarjamo na povečano previdnost, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti, svojemu vozilu in svojim sposobnostim. Voznike pozivamo k doslednemu upoštevanju prometnih pravil. Na vozilu ne sme biti snega, stekla morajo biti čista. Vozniki povečajte varnostno razdaljo in vozite s prilagojeno hitrostjo. Bodite pripeti in med vožnjo ne uporabljajte mobilnih telefonov.

Sorodni članki