Kronika: 15.01.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 26 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 104 klice. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in poskus ropa. Intervenirali so trikrat zaradi kršitve javnega reda in miru, v enem primeru pa so izrekli ukrep prepoved približevanja.

Dopoldan so koprski policisti zasegli osebni avto 32-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Popoldan je v enem od izolskih lokalov žensko napadal vinjen partner. Ob prihodu policistov na kraj ni upošteval ukazov, zato so mu odredili pridržanje, zatem pa je bil hospitaliziran. Izrečena mu je bila tudi prepoved približevanja.

Ob 16.36 smo dobili obvestilo, da je moški poskušal oropati zlatarno v centru Kopra. Zagrozil je osebi v prodajalni, zatem pa prostor zapustil in pobegnil. Glede na podan opis in informacije občanov so moškega policisti izsledili ob 17h, nedaleč od kraja storitve kaznivega dejanja. Domnevnemu osumljencu so odvzeli prostost. Trenutno še vedno potekajo preiskovalna dejanja.

Nekdo je vlomil v lokal v Luciji in iz skladišča ukradel cigarete.

Danes zjutraj so policisti v Kopru zasegli motorno kolo 16-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja, in Piaggio Zip 25 drugemu 16-letniku. Odrejen je bil izredni tehnični pregled za obe vozili.

Ilegalne migracije

Izolski policisti obravnavajo tri državljane Indije, ki so zjutraj prišli sami na policijsko postajo in zaprosili za pomoč. V Slovenijo so prišli nelegalno. Postopki še potekajo.

Sorodni članki