Košarka: Po skoraj devetih mesecih tigri prvič klonili v Bonifiki

Po 271 dneh so košarkarji Koper Primorske prvič klonili v domači Areni Bonifika. Na slovenskem derbiju v Ligi ABA so Cedeviti Olimpiji morali priznati premoč s 67:90.

Obračun finalistov minule sezone državnega prvenstva je domala celoten čas potekal po notah gostujoče zasedbe. Ta je tekmo začela z nizom 10:2, v katerem je zadela prvi od skupno šestih trojk iz prav toliko metov v uvodnih 10 minutah. Prav uspešni meti z razdalje so Ljubljančanom po prvi četrtini, kateri so zgrešili vsega en met iz igre (12/13) prinesli visoko vodstvo s 30:10.


V nadaljevanju so tigri nekoliko strnili svoje vrste in se dobri dve minuti pred odhodom na glavni odmor po atraktivni potezi Aleksandra Lazića približali na 11 točk zaostanka (21:32). Koprski nalet je bil za tem hitro prekinjen z minuto odmora, po kateri je Cedevita Olimpija znova začela mleti. Do izteka 20. minute si je priigrala visoko prednost (47:29) in jo v nadaljevanju uspešno zadržala. Ljubljansko moštvo je postalo prvo po 12. februarju, ki se je v tigrovem brlogu uspelo dokopati do uspeha.


Foto: Aleksander Golob

Sorodni članki