Košarka: V Bonifiko prihaja Cedevita Olimpija

Šesto kolo Lige ABA v Kopru prinaša veliko košarkarsko poslastico. Zasedba Koper Primorske bo na velikem slovenskem košarkarskem derbiju v Areni Bonifika ob 20. uri gostila zasedbo ljubljanske Cedevita Olimpije.

Od finala minule sezone slovenskega prvenstva, v katerem sta si ekipi nazadnje stali nasproti, je v ljubljanskem taboru po združitvi z zagrebško Cedevito prišlo do zamenjave praktično celotne ekipe. Ta v novi sezoni nastopa tudi v evropskem pokalu, v katerem je v tem tednu pri turški Durussafaki dosegla prvo zmago (76:72). Ravno obratno je bilo med jadransko elito, kjer je med vikendom v Baru proti Mornarju prvič izgubila (77:70).

Po petih preizkusih Cedevita Olimpija premore izkupiček 4-1, ki je identičen tistemu Koper Primorske, le da ga je ta dosegla v obratnem vrstnem redu in bo v nedeljo naskakovala že peto zaporedno zmago. Najkoristnejši ljubljanski posameznik na dosedanjih preizkusih je bil Codi Miller McIntyre. Ameriški branilec v povprečju beleži po 16,4 točke, 4,4 podaje in štiri skoke na tekmo (indeks 16,8). Pod obročem ga je dobro dopolnjeval srbski reprezentant Marko Simonović (13,2 točki, pet skokov, 1,4 pridobljene žoge na tekmo, indeks 14,8).

Vstopnice za obračun, ki se bo začel ob 20. uri, so že na voljo preko spleta (povezava TUKAJ) ter na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte (seznam TUKAJ). Do sobote do 23.59 bodo vstopnice na voljo po ugodnejši predprodajni ceni 8 evrov, na dan tekme bo njihova cena dva evra višja. V izogib gneči na blagajni in vhodu dvorane je vsem obiskovalcem priporočen pravočasen prihod na tekmo.

Sorodni članki