Rokomet: Zmaga odšla v Celje

Rokometaši Kopra so odigrali 7.krog Lige NLB. V Bonifiki so gostili ekipo Celja Pivovarne Laško in ji odlično parirali, saj jim kljub porazu niso pustili do lahkih zadetkov. Končni rezultat je bil 20 : 26. Sedaj rokometaše čaka nekoliko daljši odmor, nato pa se v začetku novembra odpravljajo na gostovanje v Ormož. Je pa ekipa Kopra na današnji tekmi izkoristila priložnost in navijačem predstavila uradno himno rokometnega društva Koper.

Tekmo so odlično začeli, saj so z agresivno obrambo Celjanom povzročali kar veliko preglavic. Celjani so bili zaradi pasivne igre velikokrat primorani prehitro zaključevati svoje napade. Vendar pa so se napake pojavljale tudi na koprski strani. Preveč izgubljenih žog je onemogočalo, da bi držali priključek celjski ekipi in se na polčas odpravili z visokim zaostankom sedmih zadetkov, 8 : 15.

V drugi polčas so domačini vstopili agresivno in odločno ter v 42.minuti svoj zaostanek uspeli znižati na štiri zadetke, 16 : 20, vendar so Celjani hitro odreagirali in Kopra bližje niso pustili. Rezultatsko je bil polčas na domači strani, saj so ga dobili z rezultatom 12 : 11. Pomembno vlogo je v drugem polčasu odigral Jaka Avsec, ki je na koncu zabeležil šest zadetkov, velikokrat pa je bil na pravem mestu tudi Gašper Dobaj. Vendar pa kljub vsemu drugi polčas ni bil dovolj za morebitno presenečenje. Celjani so na koncu slavili z 20 : 26.

Najboljši strelec domače ekipe je bil s šestimi zadetki Jaka Avsec, 4-krat je zadel Žiga Smolnik. Pri gostih je 7-krat zadel Patrik Leban.

Sorodni članki