Kronika: 15.10.2019

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 134 klicev. Obravnavali so sedem prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, ena oseba se je lažje  poškodovala,  in  zasegli  dve  vozili.  S področja kriminalitete so obravnavali  dve  tatvini in dva vloma ter eno drzno tatvino. Intervenirali so zaradi kršenja javnega reda in miru in dvema osebam odredili pridržanje. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

V portoroški marini je nekdo ukradel premični gasilni aparata znamke Gallus/Gloria, 50 kg ABC prah, tip PEF50, s tem kaznivim dejanjem je oškodoval podjetje za približni 400 evrov.

Ob 13. uri sta na kolesarski stezi Parenzana, od Strunjana proti Izoli, pred tunelom trčila dva kolesarja. Policisti so na kraju ugotovili, da je 36-letni Pirančan vozil gorsko kolo po kolesarski poti Parenzani od Strunjana proti predoru Izola po levi stani kolesarke poti. V tem trenutku je iz nasprotni smeri pripeljal 61-letnik iz Italije, in sicer z električnim kolesom, ki kljub zaviranju in kričanju ni mogel preprečiti trčenja. Italijan je po trčenju padel in si poškodoval rebra. Pirančanu je
bil izdan plačilni nalog zaradi napačne strani vožnje.

Kolesarji, poleg pešcev in motoristov ste najbolj ogrožena skupina prometnih udeležencev. Zato morate biti še posebej pazljivi. Vozite po pravilni strani, smeri vožnje in ne preblizu roba vozišča ali celo po nasprotni polovici. Prav tako ne smete voziti pod vplivom alkohola, upoštevati morate pravila o prednosti, pred spremembo smeri se morate prepričati če je varno, zlasti hitrost pa prilagodite svojim sposobnostim in cesti, še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom. Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost, pri čemer dosledno upoštevajte prometna pravila in uporabljajte kolesarsko čelado. Dolžnost spoštovanja prometnih pravil velja tudi za ostale prometne udeležence.

V Luciji je nekdo vlomil v prikolico in lastnikom ukradel 70 evrov.

Koprski policisti so ob 23. uri na Škofijah zasegli osebni avto 66-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Nekaj čez polnoč pa so zasegli osebni avto še v Šmarjah, 29-letni voznik prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Obema sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo od ponedeljka, 14. 10. 2019 od 6.00 ure, do danes, 15. 10. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 6 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 2 osebi so že vrnili hrvaškim varnostnim organom, 4 osebe bodo vračane tokom današnjega dne.

Sorodni članki