Košarka: V Gorici tigri ugnali tudi italijanske prvake

Košarkarji Koper Primorske, ki jih v torek s Superpokalom Slovenije v Podčetrtku čaka uraden začetek nove sezone, pripravljalno obdobje zaključujejo brez poraza. Nazadnje so v sredo v italijanski Gorici z 69:61 ugnali Reyer iz Benetk.

Primorski tigri še naprej zbirajo skalpe prvakov. Najprej so v domači Areni Bonifika ugnali slovaške in hrvaške, za sedaj pa so zbirki dodali še zmago proti italijanskemu, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Gašper Vidmar.

Okoli 1200-glava množica, ki je povsem zapolnila tribune dvorane v Gorici, je izjemno toplo sprejela obe moštvi, ti pa sta se jima oddolžili z odlično tekmo. Koprčani so se do zmage prebili povsem zasluženo, saj so vodili praktično celotno tekmo. Da proti italijanskim tekmecem, ki bodo v novi sezoni tekmovali tudi v evropskem pokalu, mislijo resno, so dokazali že v prvem napadu, ko je podajo Žana Marka Šiška skozi obroč s silovitim zabijanjem pospravil Lance Harris.

Na veliko veselje zbranih košarkarskih navdušencev je ista naveza potezo ponovila že dve minuti kasneje (6:3). Ekipa iz Benetk pa je nato rezultat uspela poravnati na 6:6, nakar so znova sledile minute tigrov, ki so si z nizom 10:0 ob koncu šeste minute prvič priigrali dvomestno prednost (16:6).

V nadaljevanju so se italijanski prvaki nekajkrat uspeli nevarneje približati, še najbolj na začetku 38. minute, ko sta ekipi ločili le dve točki (58:60). Enako je bilo minuto kasneje (63:61), nato pa sta Ivan Marinković, ki je v zadnji četrtini dosegel 11 izmed 13 točk, ter Harris, na koncu s 16 točkami najboljši strelec svoje ekipe, poskrbela za vodstvo tigrov s 67:61, ki ga ti niso več izpustili iz rok.

Kot že zapisano, bodo tigri v torek na prvem (uradnem) plesu pod slovenskimi obroči skušali ubraniti slovensko superpokalno lovoriko. Lani so to osvojili v legendarni dvorani Tivoli, kjer so na kolena spravili domačo Olimpijo, letos pa jim bodo nasproti stali Hopsi s Polzele. Obračun v športni dvorani Podčetrtek se bo začel ob 20. uri, v živo jo bo prenašal Šport TV.

Sorodni članki