Obračun med tigri in evroligašem brez zmagovalca

Košarkarji Koper Primorske so v sredo v Kranjski Gori odigrali prvo pripravljalno tekmo pred novo sezono. Aktualni slovenski državni, pokalni in superpokalni prvaki so se po robu postavili ruskemu Himkiju, ki bo v novi sezoni igral v elitni Evroligi. Ekipi sta se razšli z neodločenim izzidom, potem ko je tri sekunde pred koncem za izenačenje na 81:81 zadel Jan Kosi.

Obračun na Gorenjskem so koprski košarkarji začeli slabo v obrambi. Ob koncu četrte minute je Ivan Marinković še znižal na 9:12, za tem pa so ruski tekmeci, ki so bili razpoloženi pri metih z razdalje, v slabih petih minutah napravili niz 18:1 in povedli s 30:20.

Točka manj je ekipi ločila po uvodni četrtini (33:24), nakar so primorski tigri strnili svoje vrste in se počasi, a vztrajno začeli približevati. Dokončen priključek so ujeli sekundo pred odhodom na glavni odmor, ko je Marko Jagodić-Kuridža s polaganjem in dodatnim prostim metom zaradi osebne napake izid poravnal na 44:44.

Tudi po vrnitvi na parket so košarkarji Koper Primorske nadaljevali z dobro igro in bili večino časa pol koraka pred tekmeci. Z najvišjo prednostjo so povedli na začetku zadnje četrtine, ko je Marjan Čakarun povišal na 64:59. Himkiju je nato uspelo pripraviti preobrat, po katerem je v 35. minuti vodil s 73:67. Tudi ta zaostanek koprskega vlaka ni iztiril. Tigri so do konca povedli še dvakrat. Ob koncu 37. minute je Žiga Dimec s košem in dodatnim prostim mestom svojo ekipo povedel v vodstvo s 76:75, minuto kasneje pa je s trojko enako storil še Stephen Holt.


Himki je pol minute pred koncem povedel z 80:79, po nenatančnem zaključku primorskih košarkarjev in hitri osebni napaki pa dobrih 14 sekund pred koncem z 81:79. Z dobrim sodelovanjem centrske linije je nato tri sekunde pred koncem Kosi s polaganjem na drugi obroč zadel za končnih 81:81.

Že na prvi tekmi je v dresu rumeno-modrih se je izkazal novinec Holt, ki je bil s 14 točkami najboljši strelec Koper Primorske. S po Ducat točkami sta mu sledila Jagodić-Kuridža in Lance Harris.

Do prve uradne tekme, na kateri se bodo 17. septembra s polzelskimi Hopsi v Podčetrtku borili za slovensko superpokalno lovoriko, tigre čakajo še štirje preizkusi. Prvi že to nedeljo, ko v Areno Bonifika prihaja Inter iz Bratislave.

FOTO: KK Koper Primorska/Žiga Mikeli.

Sorodni članki