Frivolus – festival uličnih umetnikov

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v Kopru od 6. do 8. septembra ponovno odvil Frivolus – festival uličnih umetnikov. Celoten program festivala Frivolus je brezplačen. Predstave bodo potekale na Carpaccievem trgu, Hlavatyjevem parku, Čevljarski ulici in mestni promenadi od 10. do 22. ure. V primeru slabega vremena se bodo predstave odvile v Taverni.

Ulična umetnost je skupna kreacija umetnikov in občinstva, saj to ni več pasivno, temveč soustvarja in ne zgolj opazuje. Ulično gledališče spodbuja mimoidoče, da sodelujejo pri predstavi in v določenih primerih tudi narekuje, kako se bo igra odvijala,” festival opisuje vodja projekta Tamara Crnjac in dodaja: “Predstave so namenjene vsem starostim, kdorkoli je lahko del izkušnje in uživa v čarobnih trenutkih festivala.


Foto: ŠOUP/Kim Shine Photography

Festival bo gostil več kot 20 uličnih umetnikov in glasbenikov iz vseh koncev Evrope. Podroben urnik in lokacije predstav bodo v kratkem objavljen na spletni strani festivala ali na Facebook dogodku.

Festival sofinancira Mestna občina Koper.
Medijski pokrovitelj je Radio Capris.
Projekt podpira Luka Koper d.d. v okviru sklada »Živeti s pristaniščem«.

Partnerji dogodka:
Zavod Villa Domus

Sorodni članki