Nogomet: Kek predstavil seznam za tekmi proti Poljski in Izraelu

Slovenski selektor Matjaž Kek je v Mariboru v OŠ bratov Polančičev, katero je sam obiskoval kot osnovnošolec, na novinarski konferenci predstavil seznam reprezentantov za prihajajoči kvalifikacijski tekmi s Poljsko in Izraelom, ki bosta 6. in 9. septembra v Stožicah. Ker bosta kvalifikacijski tekmi v začetku septembra, je nogometno dogajanje povezano tudi z začetkom novega šolskega leta in poteka pod sloganom “Skupaj v šolo, skupaj na nogomet”.

Sredi kvalifikacijskega cikla smo in ni kaj dosti računati. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da bomo do teh točk prišli. Ne glede na to, da sta to težka nasprotnika. A če hočeš nekaj narediti, moraš razmišljati pozitivno. S pomočjo polnih Stožic moramo priti do cilja, cilj pa so točke.” je novinarjem izjavil Kek ter nadaljeval: “Cikel v septembru vedno nosi s sabo veliko vprašanj. Nekatera prvenstva so se komaj začela, drugi imajo že dolgo sezono, nekateri imajo polno minutažo, drugi ne … A glede tega nikoli ni bilo idealno, se je pa vedno dobro izteklo, ko je bilo dovolj motiva.

Na tekmi s Poljsko zaradi rumenih kartonov ne bo Bojana Jokića, a je Kek že našel ustrezno menjavo. “Nekdo dobi karton, je poškodovan ali v slabi formi. V mojih razmišljanjih bo tekmo začel Balkovec in prepričan sem, da imamo tu dobro alternativo za našega kapetana, ki je vsaj do zdaj dobro odigral te kvalifikacije.” Kek je ob tem namignil, da že ve, kdo bo na prvi tekmi v vlogi kapetana, a imena še ni razkril.

O prvih tekmecih, Poljaki bodo v Stožice prišli v polni zasedbi s prvim zvezdnikom Robertom Lewandowskim, pa je dejal: “Ekipa je pripravljena dalj časa, o posameznikih pa je brezpredmetno govoriti. To je vrh svetovnega nogometa, na nekaterih tekmah pa so pokazali stvari, na katerih lahko gradimo tudi mi.”

Na seznamu ni dveh v tej jeseni vročih mariborskih okrepitev. A Kek pravi, da ne Roka Kronavetra ne Rudija Požega Vancaša ni dokončno prečrtal. “Bila sta v širšem krogu razmišljanj, še posebej Kronaveter. Konkurenca na teh položajih je velika, a to sta igralca, o katerih bom moral razmišljati v nadaljevanju. To sta igralca, ki sta še kako zanimiva.”

Sorodni članki