Pričetek sezone v italijanski Serie A

S tekmo Parma – Juventus se bo v soboto, 24. avgusta pričelo že 118. italijansko nogometno prvenstvo Serie A. Kot glavni favorit se med navdušenci ponovno omenja Juventus, a so tokrat nasprotniki v prestopnem roku dobro poskrbeli, da bomo morda le videli malo bolj uravnoteženo prvenstvo. Kaj bo prineslo 38 krogov bomo videli šele konec maja, ko bo jasno ali bo naslov prvaka ostal pri belo-črnih ali bo romal drugam.

Na prevzem naslova Juventusu odkrito ciljata dve ekipi

Kot prvi favorit za prevzem naslova ekipi iz Torina je vsekakor Napoli, ki ga vodi prekaljeni trener Carlo Ancellotti. Sinje modri so jasno dali vedeti, da ciljajo na sam vrh prvenstva in jih vse kar je nižje ne zanima. A tokrat jim bo na poti stal tudi milanski Inter. Črno modre je v poletnem roku prevzel prav bivši juventusov igralec in trener Antonio Conte. Prav on je na klopi prvakov pričel zmagovito obdobje zadnjih osem let, ko so torinčani na apeninskem polotoku praktično brez neke resne konkurence konkurence.

Ostalim kot kaže ostajajo cilji nekoliko nižji

Čeprav je na letošnjem seznamu še katera izmed ekip, ki ima (vsaj) teoretične možnosti zmagati prvenstvo, so pri ostalih z izjavami bolj skromni. Večini je glavni cilj odigrati mirno sezono, brez večjih pretresov. Milan, Lazio, Roma in Torino se bodo v prvenstvo podali povsem mirno, saj nimajo pritiska, kot so ga deležni Napoli, Inter in Juventus.  Pri ekipah spodnjega dela lestvice prejšnje sezone pa je že tradicionalno slišati, da je glavni cilj obstati v prvi ligi.

Sezona pred nami je še dolga, kje se bodo veselili maja naslednje leto pa je druga zgodba, a smo šele pri prvem krogu.

Cagliari – Brescia
Fiorentina – Napoli
Hellas Verona – Bologna
Inter – Lecce
Parma – Juventus
Roma – Genoa
Sampdoria – Lazio
Spal – Atalanta
Torino – Sassuolo
Udinese – Milan

Sorodni članki