Intenziven zaključek sezone v Ankaranu

Preden se poslovimo od poletja, si lahko na ankaranskih plažah privoščite obilno porcijo glasbe, gledališča in za konec izzovete svoje brbončice še s festivalom polente na Ištrijanskem dnevu.

Naravoslovna delavnica o vulkanih, pa modrovanja profesorja matematike o šoli, učenju, odraščanju v monokomediji Profesor Kuzman mlajši, ritmične jezikovne vragolije raperjev, glasbenih virtuozov v Solistiki in italijanskem GuitarSketchu, ljudske pesmi v izvedbo učencev Glasbenega centra Do Re Mi in SOS Tria, tridnevni obisk Omar stare šare, koncert klap, End of Summer Party in zaključek vsega – Ištrijanski dan. Poletje v Ankaranu se bo zaključilo po 56 dogodki na treh prizoriščih – Študent, Valdoltra, Adria. Na vseh treh prizoriščih se je zbrala zadovoljna množica nastopajočih in obiskovalcev iz bližnjih na daljnih krajev. Hvala vsem obiskovalcem za izkazano navdušenje nad programom, ustvarjalcem za doživete nastope, pa tudi vsem partnerskim organizacijam. Poletje v Ankaranu je posebno zaradi prepleta vsega naštetega. Dobrodošli v Ankaranu!

Valdoltra

Četrtek, 22.8., ob 18.00 –  (za)Živeti z Vulkani, ustvarjalna delavnica; Geomulci

Le komu niso zanimivi vulkani s svojo mogočnostjo, nevarnostjo in privlačnostjo? Na naravoslovni ustvarjalni delavnici bomo spoznali različne tipe vulkanov, predvsem pa kako s svojimi aktivnostmi vplivajo na življenje na našem planetu. In za konec si bomo s čisto pravim vulkanskim peskom narisali čisto svoj vulkan.

Valdoltra

Petek, 23.8., ob 20.30–U. Kuzman, P. Jerković: Profesor Kuzman mlajši

Igra: Uroš Kuzman

Uroš Kuzman nas popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in bolj kot golo predavanje ga zanima to, da iz nas izvleče največ – smeha.
Dolgoletni stand-up komik, izjemno cenjen tako s strani kolegov kot občinstva. Poznamo ga tudi iz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija in kot člana zabavnega Šaleškega študentskega okteta.

Študent

Sobota, 24.8., ob 21.00 – RAP večer

Plaža Študent bo ob koncu poletja gostila že tradicionalen RAP večer z najbolj prodornimi obalnimi ustvarjalci –  Drill, a.k.a. “Bolani Doktor”, Burke, Mia

Puhar Rodin a.k.a. MASAYAH. V gosteh iz pa bodo EMKEJ in muzičari, verjetno pa se najde še kak gost presenečenja.

Valdoltra

Nedelja, 25. 8., ob 20.30 –Solistika, glasbena klovnada za dva solista in neomejeno število instrumentov; Familija

Nastopajo: Branko Završan, Boštjan Gombač, Marko Brdnik

Predstava je zasnovana na tradiciji glasbenih klovnov, enem najstarejših zabavnih žanrov, ki se odlikuje z duhovitim in predvsem virtuoznim izvajanjem, tokrat vrhuncev klasične glasbe v inovativnih aranžmajih za nepričakovana glasbila. To ni le koncert. Solista se znajdeta na glasbenem tekmovanju z neposrednim radijskim prenosom in niti naduti voditelj se ne zaveda, da sta edina tekmovalca tega dne. Vendar »the show must go on« brez prekinitev, saj radio tišine ne prenese. Iznajdljivost in komični zapleti so neizogibni.

Valdoltra

Ponedeljek, 26. 8., ob 19.00 – Mladi kitaristi

Na poletnem koncertu se bodo že četrtič predstavili mladi kitarski navdušenci, ki pod mentorstvomLeona Strnada raziskujejo klasično in sodobno kitarsko glasbo. Nastopili bodo z izborom priljubljenih kitarskih skladb.

Valdoltra

Od torka, 27. 8. do četrtka, 29.8., ob 16.00 – Omare stare šare; Kolektiv Tretja roka in Društvo Matafir

Omare stare šare so majhni svetovi, ki v javnem prostoru čakajo svojega raziskovalca. Za škripajočimi vrati se skrivajo intimne atmosfere otroških spominov, lokalnih zgodb, mitoloških bitij in prostorske poezije, ki razburkajo domišljijo, angažirajo vse vaše čute in vas  dobesedno potegnejo vase… Kolektiv Tretja roka  počne tisto, kar bi lahko počeli vsi, če ne bi imeli samo dveh rok, pri tem pa uporablja stvari izdruge roke, jih preoblikuje, sestavlja, posreduje naprej ali nazaj, čisto vseeno, samo da na koncu pridejo v prave roke.

Valdoltra

Sreda, 28.8., ob 20.00 – Sozvočja, koncert slovenskih ljudskih pesmi

Nastopajo: Boštjan Gombač – klarinet, piščali, vokal, pojoča žaga, zvočila; Janez Dovč – harmonika, vokal, aranžmaji; Goran Krmac – tuba, stompbox; Pevski zbor DO RE MI; Primož Kerštanj – zborovodja

Vrhunski glasbeniki SOS Tria, ki jih poznamo kot soliste in člane mnogih slovenskih zasedb, se nam bodo predstavili v zanimivi kombinaciji s člani zborov Glasbenega centra DO RE MI in skupino Čudoviti um, ki nas je lansko poletje navdušila z nagrajenim programom Fantom iz opere. Letos pa bodo ob izteku poletja virtuozno in hudomušno predstavili slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah.

Valdoltra

Četrtek, 29. 8., ob 20.30 – Guitar Sketch, glasbeni  kabaret

Kitarista Michele Pirona in Andrea Maurizio se ponašata z mnogimi glasbenimi izušnjami, ki jima omogočajo potovanje skozi sloge vsega sveta, mešanje klasične glasbe, bluesa, rocka, jazza, flamenka, in ob tem ohranjata pozornost občinstva, ki ga preplavijo akrobacije in komičnost.

V sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Ankaran.

Študent

Petek, 30.8., ob 17.00 – EndofSummerParty

Po uspešnem začetku, tudi za konec poletja elektronsko plesno ogrevanje na

Študentu z mladimi upi. DJ Perix, Lima in Plahi. V njihov vroč mix se bo za dvig nočnih temperatur zamešalo še izzive družabnih iger, dobro družbo in spektakularne goste. In vse skupaj še zamešano s peno. Da se poletje konča vroče!

Adria

Petek, 30.8., ob 20.30 – Večer s klapami

Klapa Semikantá je nastala leta 2011 v slovenski Istri, ime pa v narečju pomeni »se mi poje«. V skupini so različne generacije, vse pa povezuje veselje do petja in druženja. Pripravljajo nove avtorske skladbe za prvo zgoščenko, ki naj bi luč sveta ugledala še v letu 2019 ali v začetku leta 2020.

Oktet Aljaž je bil ustanovljen leta 2009. Umetniški vodja okteta je od ustanovitve dalje akademski glasbenik in baritonist Matej Lazar. Pod njegovo taktirko prepevajo še prva tenorista FabjoTuljak in David Mittendorfer, druga tenorista Goran Markučič in Maks Bembič ter basista Janko Rušt in Matjaž Kljun.

V sodelovanju z Adrio (Hotel &Resort Adria Ankaran).

Valdoltra

Sobota, 31. 8., od 16.00 – Ištrijanski dan

Ta bot bomo finili pu naše, pu ištrijanske. Programsko raznolik, družaben in kot se za ištrijanske kraje spodobi – kulinarično izvrsten. Na plaži Valdoltra bo dogajanje pestro, vse pa bo v znamenju prvega festivala polente. Na stojnicah bodo izbrane ekipe predstavile tako tradicionalne kulinarične dobrote kot tudi navdahnjene ustvarjalne grižljaje iz polente. Seveda se boste lahko okrepčali še s fritulami, kroštolami, pršutom, pedoči … Vse najboljše za telo! In zvečer? Vse najboljše za duha! Iskriva Nataška Tič Ralijan bo s samosvojim ljudskim humorjem povezala skeče iz vaškega življenja, ples in glasbo. Nastopili bodo ansabel Veja, žPZ Pristan, Šavrini in anka Šavrinke, program in poletje pa se bo zaključilo s plesom

Sorodni članki