Kronika: 14.08.2019

Dopoldan je v Seči voznik motornega kolesa nepravilno prehiteval osebni avto in pri tem trčil. 45-letni domačin se je pri padcu lažje poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Ob 18.47 je bila prometna nesreča na Ljubljanski cesti v Kopru. Povzročil jo je 23-letni voznik, ki je z osebnim avtomobilom zapeljal na nasprotno stran vozišča in trčil v osebni avto, katerega je peljal 24-letni voznik. Povzročitelju je alkotest pokazal 1,09 mg/l. Oba udeleženca sta bila odpeljana v SB Izola, povzročitelju pa sledi kazenska ovadba za nevarno vožnjo.

V Portorožu je nekdo vlomil v osebni avto državljanu Nemčije. Ukradel je denarnico z dokumenti in gotovino.

V Izoli pa je nekdo iz kamperja, ki je bil najverjetneje odklenjen, državljanu Nemčije ukradel dve vzmetnici, “kindle” za branje, manjši nahrbtnik s kamero SJ CAM 5000 in pripadajočo vsebino, brezžični zvočnik s pripadajočo opremo, nakupovalno vrečko z različnimi oblačili in sončna očala. Oškodovan je za 700 evrov.

Ob 4.19 so policisti vozili za osebnim avtom, ki na znake policije ni zaustavljal. Čez Portorož je peljal kar 150 km/h. Ustavili so ga v krožišču
na Valeti in ugotovili, da je voznik 48-letni državljan Italije. Kljub večkratnim pozivom na opravljanje preizkusa alkoholiziranosti je tega
odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog po 107/12-3, 98/2 ZPrCP in 7/2 ZJRM. Danes dopoldan je dogovorjena privedba na sodišče.

Ob 7. uri je bila prometna nesreča pred predorom Markovec (smer Koper). Policisti so ugotovili, da je trčil 27-letni voznik iz Divače, ker ni vozil po sredini voznega pasu. Alkotest mu je pokazal 0,5 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdali so mu plačilni nalog, sledi pa še obdolžilni predlog.

Poostren nadzor prometa – hitrost

V okviru celotedenske akcije poostrenega nadzora, poimenovanega Speed, so policisti na Obali včeraj še bolj poostrili svoje aktivnosti. Ugotovili so 20 kršitev, od teh so enajstim voznikom izdali plačilni nalog (od teh je bilo 5 tujih državljanov), devet pa jih bo položnice dobilo po pošti. Poleg hitrosti so izdali še plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu in zaradi vožnje z mobitelom v roki.

Vozniki,  motoristi,  pešci,  kolesarji  in ostali udeleženci v prometu: za zagotavljanje   boljše  prometne  varnosti  je  treba  dosledno  upoštevati prometna  pravila,  misli pa naj bodo usmerjene na cesto in v promet! To je ključno,  če  želimo  preprečevati  nevarnosti  in  zmanjševati tveganja za posledice.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, 13. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 14. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno
prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Tri osebe so zaprosile za mednarodno zaščito, drugi pa bodo vračani po zaključenih postopkih.

Sorodni članki