Zaradi grožnje policistu kazensko ovaden osumljenec iz Lucije

Kriminalisti  Sektorja  kriminalistične  policije  PU  Koper  so  v  juniju obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje  uradni  osebi  (po  IV. odstavku 299. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)), katerega je osumljen 26-letnik iz Lucije.

23.  6.  2019  je  lucijčan  namreč  na družbenem omrežju Facebook z javnim zapisom izražal in spodbujal nasilno maščevanje zoper policista PP Piran in se mu na tak način maščeval zaradi dejanj, ki jih je kot policist opravil v okviru  svojih  službenih  pravic.  Ogrožen  je  bil tako policist kot tudi njegovi  bližnji  sorodniki.  Kriminalisti PU Koper so zoper osumljenega na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kriminalisti  so  bili  nato  10.  8.  2019 obveščeni, da je isti 26-letnik policistu  v trgovskem centru na območju Portoroža, v pričo tam zaposlenih, takrat  prisotnih  kupcev in otrok policista, izrekel več groženj z napadom in  se  mu  na  tak  način  ponovno  maščeval  zaradi dejanj, ki jih je kot policist opravil v okviru svojih službenih pravic.

Grožnje  26-letnega lucijčana so se stopnjevale in glede na uradne evidence policije  ter  zbrana  obvestila  izhaja,  da  bi  lahko svoje grožnje tudi uresničil. Na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku so mu zato 13. 8. 2019  ob  14.25  uri  odvzeli  prostost.  Isti dan je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kopru, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor.

Grozi mu od enega do pet let zapora.

Sorodni članki