Jadranje: Mrakova in Macarolova zasedli končno 6. mesto

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem prvenstvu razreda 470, ki se je končalo v Enošimi, zasedli končno šesto mesto. To je njuna tretja najboljša uvrstitev na SP odkar jadrata skupaj.


Tina Mrak in Veronika Macarol sta na prizorišču olimpijskih iger regato za medalje zaključili na tretjem mestu, šestdnevno tekmovanje, v katerem je 39 ženskih ekip iz 23 držav odjadralo 12 plovov, pa končali na skupnem šestem mestu. Za portoroško posadko je to tretji najboljši rezultat na svetovnih prvenstvih po bronu iz leta 2017 in petem mestu, osvojenem leta 2014 v Santanderju.
“Na svetovno prvenstvo sva prišli z višjimi cilji in kot vedno računali na prva tri mesta. Resda sva na tej regati prvič sprobali tudi novo jadrnico in se veliko ukvarjali z iskanjem nastavitev, ki bi nam najbolj odgovarjale. Skozi celoten teden sva zelo dobro jadrali, nekatere regate so bile odlične, nezadovoljni ostajava predvsem z nastopi v močnejšem vetru, ker nama ponavadi tej pogoji zelo odgovarjajo. Običajno sva bili v takih razmerah med prvimi petimi jadrnicami, tukaj pa nam to ni uspelo. Mislim, da smo nekatere stvari vseeno uspeli izboljšati, vsekakor pa moramo še trenirati na oceanu, kajti takih razmer doma nimamo,” je misli po najpomembnejši tekmi sezone strnila Veronika Macarol, ki jo s Tino čez dober teden na taistem prizorišču čaka že nov izziv – predolimpijska generealka.

V napetem finalnem dvoboju sta prvo mesto zadržali Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre (62 točk), ki sta odvzeli naslov Japonkama Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka (65 točk). Slednji sta v rodni Enošimi postali svetovni podprvakinji, medtem ko sta se z bronom okitili Francozinji Camille Lecointre in Alois Retornaz (72 točk).

KONČNI VRSTNI RED  – 12 regat, odbitek najslabše:

 1. GBR Hannah Mills / Eilidh McIntyre - 62 točk
 2. JPN Ai Kondo Yoshida / Miho Yoshioka - 65 točk
 3. FRA Camille Lecointre / Aloise Retornaz - 72 točk
 4. ITA Elena Berta / Bianca Caruso - 80 točk
 5. ESP Silvia Mas Depares / Patricia Cantero Reina - 94 točk
 6. SLO Tina Mrak / Veronika Macarol - 98 točk
 7. POL Agnieszka Skrzypulec / Jolanta Ogar - 99 točk
 8. BRA Fernanda Oliveira / Ana Barbachan - 113 točk
 9. AUS Nia Jerwood / Monique Devries - 117 točk
10. CHI Mengxi Wei/Haiyan Gao - 118 točk

Sorodni članki