Poletje v Ankaranu, od Adrie do Študenta

Drugo avgustovsko polovico bo v Ankaranu pestro kulturno dogajanje zasedlo vsa tri festivalska prizorišča. Že jutri, v petek, 9. 8., vabimo v Adrio na koncert Anike Horvat, v soboto na poletno sproščujoče reggea ritme na plaži Študent in v nedeljo na »mariborski« večer s skupinama Papir in Simpatico. Za sprostitev ali odkritje notranjih energij pa še, kot vsak ponedeljek, vodena vadba NIA in samo še dve sredi v avgustu, celostne delavnice Pot do sebe.

Adria

Petek, 9. 8., ob 20.30 – Anika Horvat

Anika Horvat je že od otroštva v svetu glasbe, saj se z njo ukvarja že 25 let. Z Big bandom RTV Slovenija je posnela že tri albume, enega za otroke, nastopala je tudi na festivalih Slovenska popevka ter Melodije morja in sonca. V Ankaranu jo bo spremljala zasedba Luigija Kozlarja. Skupaj bosta predstavila tudi njun duet »Pada« z novega albuma. Slišali pa bomo tudi Anikine največje uspešnice, kot so Lahko noč Piran, Samo ti, Belo nebo, Ogenj in led, in skladbe z novega albuma.


Študent

Sobota, 10. 8., ob 21.00 – Reagge Night

Earth Beat Movement (ITA),

…je leta 2012 nastala toskanska skupina, ki je takoj pokazala določeno strast in nagnjenost k optimističnim ritmom in reggae glasbi na splošno. Zanje so značilni tudi hip-hop zvoki, saj je skupina že zgodaj pritegnila k sodelovanju številne ustvarjalce s tega področja, zlasti pevko Irene “Mistilla” Bisori, ki je sodelovala z umetniki kot so Mama Marjas, Jaka, Chisco, Toni Moretto in mnogimi drugimi.


Freedom Fighters Sound (SLO)

…je ekipa, ki se postavlja s 13. obletnico svojega delovanja. Sestavljata jo selektorja Ras Marino in Selecta U–Re, ki se ponašata tudi kot ustanovitelja bolj obsežne ekipe JAMCOAST. Njihovi seti so sestavljeni iz različnih reggae žanrov, od rocking roots reggae, new roots, dub, digital-steppa, dancehall-a do raggae jungle.


Siti hlapci
 (SLO)

Mariborska reggae skupina Siti Hlapci praznuje dvajseto obletnico. Skupina je aktivno sodelovala pri oblikovanju današnje domače reggae scene ter popeljala jamajške ritme na vse konce Slovenije. Po več kot dvesto festivalih, klubskih koncertih ter televizijskih nastopih so še vedno ponosni, da so odprli prvi reggae festival v Tolminu leta 2000. Od takrat so nastopili na številnih festivalih doma in v tujini. Posneli so tri avtorske albume TUKAJ IN ZDAJ (2003), SI TI HLAPEC? (2005) ter UNDER JAH SUN (2015).


Tadiman (SLO)

Tadej Tratnik je frontman, glasbenik, producent ter nedvomno eden izmed pionirjev slovenske reggae scene. Večini ljudi je že več kot 17 let poznan kot avtor glasbe in besedil ter pevec vodilne slovenske reggae skupine Siti hlapci. Od leta 2009 tudi pevec italijanske skupine Makako jump, s katero je gostoval na več kot 100 koncertih po Italiji. V vlogi basista, kitarista in bobnarja je Tadiman spremljal tudi svetovne in evropske reggae pevce.


Valdoltra


Nedelja, 11. 8., ob 20.30 – Papir in Simpatico, koncert

Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe Papir

Ana Bezjak (vokal), Sebastijan Duh (klaviature), Igor Bezget (kitara), Bruno Domiter (bobni), Tadej Kampl (bas)

Skupina Papir, ki jo sestavljajo vrhunski džezovski glasbeniki, je na glasbenem prizorišču že leta, saj je njihova glasba že s prvim albumom postala nekakšna brezčasna stalnica radijskih postaj. Le kdo ne pozna njihovih uspešnic Srajca, Nič mi ni, 2010, Objem, Domotožja, Slutnja, Čudež …

Simpatico

Rok Vilčnik (vokal), Bruno Dormiter (bobni), Luka Herman Gaiser (kontrabas)

Simpatico je glasbena zasedba, za katero je pesnik Rok Vilčnik znova, kot je to uspešno storil že pri Pateticu, v slovenski jezik prelil verze nekaterih klasičnih popevk svetovne glasbene zakladnice. What a wonderful world, Autumn leaves, Isn’t she lovely, Fly me to the moon, Valerie in druge uspešnice Rok predstavlja skupaj s prekaljenimi jazz virtuozi. Večer šlagerjev za zaljubljene.

Študent

Sreda, 14. 8., 21. 8., ob 19.00 – Gaia Mai: Pot do sebe, celostne delavnice

Gaia Mai – Pot do sebe so celostne delavnice, namenjene raziskovanju in izražanju sebe skozi gibanje, ples, glas, dih in intuitivno umetnost.

So popotovanja do naše duše, do našega bistva. Doživetja, ki nas navdajajo z občutkom radosti, miru in svobode, saj ko si dovolimo izraziti svoje notranje vsebine, svoje misli, občutja in čustva, takrat ustvarimo prostor za novo, za pristno. In tako vedno znova spoznavamo sebe, drugačnega, resničnega.

Na delavnici ste dobrodošli vsi, saj ni potrebno nobeno predznanje, le želja po prijetnem in posebnem doživetju.

Sorodni članki