Jadranje: Mrakovi in Macarolovi je bron še dosegljiv

Četrti dan svetovnega prvenstva razreda 470 v Enošimi sta zaznamovala zmeren termični veter in veliki valovi, ki so Tino Mrak in Veroniko Macarol zadržali na skupnem sedmem mestu. Vodstvo sta prevzeli aktualna olimpijska prvakinja Hannah Mills in flokistka Eilidh McIntyre iz Velike Britanije.
Na svetovnem prvenstvu olimpijskega dvoseda 470 so razmere za jadranje vsak dan zahtevnejše. 39 ženskih in 52 moških posadk je tako četrti tekmovalni dan pričakal še nekoliko močnejši veter in višji oceanski val, kar pomeni, da je bila za dober rezultat nujna ne le dobra tehnična podkovanost, temveč tudi odlična telesna pripravljenost.
V treh izpeljanih regatah sta Mrakova in Macarolova po približno 15 vozlih vetra jugozahodne smeri nanizali 6., 12. in 9. mesto ter zadržali skupno sedmo mesto, od koder imata še priložnost napredovati. Za tretjeuvrščenima Eleno Berta in Bianco Caruso iz Italije imata namreč le 11 točk zaostanka, pred dekleti pa so še tri regate in veliki finale, v katerem uvrstitev prinaša dvojne točke.
“Kot kaže, sta nama Angležinji in Japonki zbežali, od tretjega do sedmega mesta pa smo si točkovno zelo blizu. Najin namen je s tremi dobrimi nastopi zmanjšati zaostanek za vodilnimi in priti v zaključni plov čim bližje tretjemu mestu, saj bova tako lažje napadli,” je bojni načrt za sklepni del tekmovanja predstavila Tina Mrak.
Z dvema zmagama in drugim mestom sta dva dni pred koncem povedli Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre (24 točk), ki ju v boju za svetovno krono resno ogrožata le še domačinki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka (29 točk).

VRSTNI RED – 8 regat, obitek najslabše

1. GBR Hannah Mills / Eilidh McIntyre – 24 točk
2. JPN Ai Kondo Yoshida / Miho Yoshioka – 29 točk
3. ITA Elena Berta / Bianca Caruso – 51 točk
7. SLO Tina Mrak / Veronika Macarol – 62 točk

Sorodni članki