Simfonic voices: soZVENenja – Koprski arhitekturni biseri z glasbo nizozemskega orkestra Ulysses in latvijskega zbora Balsis.

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki od leta 2004 deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), kljub poletju in počitnicah ne počiva. Čeprav so pevke in pevci vsepovsod naokrog, se enkrat do dvakrat na mesec vsaj nekaj izmed njih zbere in koprskemu prebivalstvu ter ostalim mimoidočim z glasbo polepša večere na Obali.

Tokrat zbor ponovno vabi na dva odlična tuja koncerta. Že to nedeljo, 11. 8., lahko na Titovem trgu ob 20. uri prisluhnete nizozemskemu orkestru  Ulysses Ensemble pod vodstvom dirigenta  Jussija Jaatinena, medtem ko v sredo, 21. 8., v goste prihaja latvijski mladinski zbor  Youth choir Balsis, pod vodstom dirigenta Intsa Teterovskisa, ki je leta 2017 nastopil na 14. mednarodnem zborovskem tekmovanju Gallus v Mariboru in dosegel odlično 2. mesto. Kaj so tokrat pripravili za nas, boste lahko slišali v atriju Frančiškanskega samostana pri sv. Ani v Kopru, s pričetkom ob 20. uri.


Pridite in z nami doživite pravo glasbeno poslastico ob koprskih arhitekturnih biserih.

Vstop na koncerta je prost, lepo vabljeni.

Sorodni članki