Mrakova in Macarolova na Japonskem napredovali na 7. mesto

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tretji tekmovalni dan svetovnega prvenstva razreda 470 v Enošimi napredovali prvo na 8. mesto, a kasneje sta zaradi diskvalifikacije španske posadke Silvia Mas Depares – Patricia Cantero Reina v četrti regati pridobili še eno mesto. Vodstvo sta po petih regatah prevzeli branilki naslova Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka.

Za 39 ženskimi in 52 moškimi pari olimpijskega dvoseda 470 je že slaba polovica tekmovalnega programa. Jadralci in jadralke so danes v zalivu Sagami odjadrali tri regate po južnem vetru, ki se je postopoma krepil in med zadnjim plovom v sunkih dosegel tudi 13 vozlov.
Slovenski ženski navezi Mrak-Macarol so razmere ustrezale, saj sta dekleti v cilj prijadrali dvakrat drugi, vmes pa bili 23., kar se jima kot najslabši rezultat že odbija. “Največja sprememba v primerjavi z včerajšnjim dnem je ta, da sva bolje startali in bili od začetka v ospredju. Le v drugi regati se nama je start ponesrečil in tudi vožnja ni bila optimalna,” je nastope ocenila krmarka Tina, ki je s flokistko Veroniko v skupni razvrstitvi pridobila osem mest.
“Razmere nama kar ustrezajo, tako da morava ostati osredotočeni, saj je do konca še šest regat. Vsi smo si zelo blizu in čim se znajdeš v gneči ali ne jadraš na čistem vetru, ostaneš v ozadju, od koder se potem težko prebiješ v ospredje flote. Zato imajo tudi druge posadke verjetno večja nihanja med posameznimi plovi,” je nekonstantne uvrstitve večne sodelujočih pojasnila 31-letna Portorožanka. Kako zelo so si ekipe izenačene dokazuje tudi podatek, da se je v cilju na prvih treh mestih doslej zvrstilo kar devet različnih ekip.
Na olimpijskem prizorišču sta po petih regatah v ženski konkurenci zavladali veteranki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka (16 točk), ki v domačem morju branita naslov prvakinj. S četrtega na drugo mesto sta napredovali Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar (17 točk), medtem ko se na tretjem mestu nahaja britanska olimpijska prvakinja iz Ria Hannah Mills, ki od julja lani jadra v paru Eilidh McIntyre (20 točk).
VRSTNI RED – 5 regat, odbitek najslabše
1. JPN Ai Kondo Yoshida / Miho Yoshioka – 16 točk
2. POL Agnieszka Skrzypulec / Jolanta Ogar – 17 točk
3. GBR Hannah Mills / Eilidh McIntyre – 20 točk
7. SLO Tina Mrak / Veronika Macarol – 35 točk

Sorodni članki