Ta vikend vabljeni na Ribiški praznik

Vse ljubitelje rib in morske hrane v Izoli vabijo na poletno fešto – Ribiški praznik, ki vas čaka ta vikend. Poleg morskih jedi vas bo na Lonki in Velikem trgu spremljala glasba različnih zasedb. Ponovno bomo skupaj obujali stare običaje, se udeležili športnih dogodkov, tradicionalno spremljali krst veslačev in pa regato starih bark. Poleg vsega omenjena, za vmesno popestritev, organizatorji priporočajo obisk izolskega muzeja Izolana-hiša morja, kjer si lahko ogledate izolsko morsko dediščino. Letos so za otroke pripravili prav posebno doživetje – Lov na skriti zaklad, ki poteka vsako sredo in soboto, ali pa se odpeljete s pasaro na morje in se preizkusite v vlogi ribiča, medtem ko uživate v objemu morja.

Vsakoletna prireditev bo kot po navadi navduševala obiskovalce s pestrim glasbenim, športnim in kulinaričnim programom. Za uvod v samo dogajanje bo poskrbel Rudi Bučar z gosti, ki mu bomo lahko prisluhnili na četrtkov večer. V petek nam bo svoj glasbeni repertoar predstavil godbeni tabor Musica Creativa, kasneje pa nas bodo zabavali Čuki in Klapa šufit, Bakan ter Lisjaki.

Sobotno jutro bo športno obarvano. Od veslaške regate, turnirja v odbojki na mivki, jadralne regate novopečenih jadralcev pa vse do zaključnega krsta vseh sodelujočih jadralcev in veslačev. Zvečer se bo glasbeni program pričel z Odrom talentov, nato pa nas bodo pozno v noč držali na nogah Primorski fantje ter CCR Tribute band.

Celotno dogajanje se bo zaključilo v nedeljo, 25. avgusta, ko nam bodo ušesa razvajali Trio Teci teci in pa Mi3 z gosti.

Vabljeni na ribiški praznik 22. – 25.08.2019

Naslovna foto: Izola.info

Sorodni članki