Kronika: 17.06.2019

14. 06.

V Luciji so policisti 14-letniku zasegli moped, saj je bilo na tehničnem pregledu ugotovljeno, da vozilo dosega hitrost 35km/h ter s tem presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost (25 km/h). Sledi obdolžilni predlog po 18/6-1 ZMV-1.

Popoldan so policisti v Kopru zaznali preprodajo prepovedane droge. 59-letnik je dal manjši PVC zavitek 47-letnemu državljanu Italije. Med postopkom je začel 59-letnik iz žepov odmetavati razne paketke, zatem pa se je policistom fizično uprl, tako da so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva – fizična sila in sredstva za vezanje in vklepanje – lisice. Ko so pobrali odvržene stvari, so bile med njimi še paketek s heroinom, 2 paketka s kokainom in dve tableti. 47-letniku sledi hitri postopek, 59-letniku pa kazenska ovadba.

Ob 17.07 je pri Ankaranu padel kolesar. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da gre za 40-letnika z okolice Vrhnike, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba je trčil v robnik in padel na pločnik. Pri padcu se je poškodoval po glavi in so ga odpeljali v SB Izola. Alkotest mu je pokazal 0,72 promila, sledi mu plačilni nalog.

Ob 17.40 je v Seči 26-letni voznik mopeda Piaggio vespa vozil po lokalni cesti od Kort proti Seči. Ko je z mopedom pripeljal v oster levi ovinek, je zapeljal na nasprotno stran in trčil v osebni avtomobil Renault, ki ga je pravilno pripeljal z nasprotne smeri 42-letni voznik. Povzročitelju sledi obdolžilni po 37/5-3 ZPrCP-1 in 105/5-4 ZPrCP-1

15. 06.

Ob 6.40 je v Kopru, na Pristaniški ulici, neznani moški skozi odprta prednja desna vrata segel v vozilo in s sedeža izvršil tatvino ženske torbice, v kateri je imela lastnica mobilni telefon Samsung, denarnico z dokumenti, nekaj gotovine in ključe.

Ob 14.20 je bila prometna nesreča v Sečovljah. 57-letni motorist z okolice Kopra je peljal od Sočerge proti Sečovljam in prehiteval kolono vozil. V tem času je v Parecagu 54-letna voznica osebnega avtomobila hotela obrniti vozilo in je pri tem izsilila prednost motoristu ter trčila vanj. Voznik motorja in njegova sopotnica sta se pri padcu lažje poškodovala. Voznici avtomobila sledi plačilni nalog zaradi nepravilnega premika z vozilom, motoristu pa zaradi prehitevanja kolone vozil.

Ob 22.11 je pred vstopom na hitro cesto pri Kopru 55-letni motorist povzročil prometno nesrečo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Trčil je v avtobus. S sopotnico sta padla in se lažje poškodovala. Motorist je napihal 0.49 mg/l, sledi mu plačilni nalog.

16. 06.

Ob 6.13 so policisti v Strunjanu ustavljali osebni avtomobil, ki je vozil od Valete proti Strunjanu in se na znake policije ni ustavil, temveč je zapeljal nepravilno v krožišče Strunjan in pot nadaljeval proti stari konjušnici. Policista sta zapeljala za njim in ga dohitela v neposredni v Strunjanu, takrat pa je izstopil iz vozila in stekel. Po približno 100 metrih ga je policist dohitel in zoper njega uporabil prisilna sredstva. Ugotovili so identiteto 30-letnika, kateremu je odrejen preizkus
alkoholiziranosti pokazal 0.58 mg/l. Policista sta opazila v odprtem osebnem avtomobilu na vidnem mestu še vršiček rjavo zelene barve, kar sta zasegla. Izdan mu je bil plačilni nalog po 22/1 ZJRM-1, hitri postopek po 33/2 ZPPPD in obdolžilni predlog po 27/9 ZPrCP, 105/6-4 ZPrCP in 98/2-1 ZPrCP-1.

Zvečer je v Hrvatinih pes ugriznil domačinko. Lastniku psa sledi globa.

17. 06.

Med vikendom so vlomil v skladišče v Ankaranu. Ukradli so 2 kosilnici, 2 sesalca, razne stole in mize in nekaj aluminija. Materialna škoda znaša cca 4000 evrov.

Sorodni članki