Košarka: Marko Jagodić-Kuridža ostaja pri Sixt Primorski

Kot je v prvih intervjujih po koncu izjemne sezone napovedal že sam, se je v minulih dneh tudi uresničilo. Najkoristnejši košarkar finala Lige ABA 2 in Superpokala Slovenije Marko Jagodić-Kuridža ostaja član Sixt Primorske! S klubom je sodelovanje podaljšal za dve sezoni.

Sixt Primorska je v svojih vrstah uspela zadržati pomembnega člana svoje zlate ekipe, ki je koprski klub v tretjem delovanju popeljala do štirih lovorik oziroma drugače rečeno, osvojila je prav vsako tekmovanje, v katerem je nastopila. Ravno na krilih danes 32-letnega Jagodića-Kuridže so koprski tigri jeseni s prvim naslovom slovenskega superpokalnega prvaka začeli tlakovati sanjsko sezono. Krilni center je tedaj v Hali Tivoli za skalp Petrol Olimpije prispeval 23 točk (9/9 za dve), sedem skokov, dve podaji ter po pridobljeno žogo in blokado, z indeksom 28 pa bil več kot zasluženo okronan za MVP-ja tekme.

Izkušeni košarkar s hrvaškim in srbskim potnim listom je bil prva violina zasedbe Jurice Golemca tudi v končnici Lige ABA 2, skozi katero se je ta sprehodila brez praske. Z naslovom prvaka si je priborila mesto med regionalno elito, kar je bil glavni cilj sezone.

Vmes je med navijači izredno priljubljeni Kure s soigralci segel še po slovenskem pokalnem naslovu, za konec pa pristavil levji delež k naskoku na slovenski košarkarski Olimp. Na 31 tekmah Lige Nova KBM je v povprečju 11,6 točkam dodajal šest skokov in tri podaje (indeks 15,8).

Sorodni članki