Kronika: 05.06.2019

Popoldan so policisti v Kopru zasegli osebni avto 36-letnemu vozniku, ker je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Krkavčah je nekdo izpred gospodarskega poslopja s traktorja ukradel akumulator in obe vertikalni dvižni roki hidravličnega sistema. Škode je za 350 evrov.

Popoldan je pred eno od koprskih trgovin ponovno prosjačil tujec, ki se je izdajal za gluhonemo osebo. Policisti so identificirali 37-letnega državljana Romunije in mu izdali plačilni nalog.

V zadnjem času se povsod pojavljajo osebe, ki se izdajajo za gluhoneme in želijo denar. Vse opozarjamo na previdnost. Prostovoljne prispevke lahko zbirajo v Sloveniji le nepridobitne pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, na območju katere imajo sedež ali stalno prebivališče. Upravna enota v dovoljenju določi način zbiranja prostovoljnih prispevkov in rok veljavnosti dovoljenja. Rok veljavnosti dovoljenja se določi glede na namen in način zbiranja prispevkov.

Ob 21.20 so policisti v Srgaših zasegli osebni avto Celjanu. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, natisnjene na plastiko, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,48 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog za kršitve po ZPrCP, ZMV in ZVoz ter kazenska ovadba za ponarejanje uradnih listin (po 251. čl. KZ-1). Vozilo so mu zasegli

Sorodni članki