Kronika: 22.05.2019

Popoldan so policisti v Ankaranu ustavili voznika osebnega avtomobila s Hrvatinov. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.00 mg/l, opravljen test ugotavljanja prisotnosti prepovedanih substanc pa je bil pozitiven na opijate. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega je odločno odklonil. Nato je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljena, zato mu je bil na kraju zasežen avto. Sledi obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Sočerga so policisti 61-letnemu državljanu Hrvaške zasegli teleskopsko palico. Uveden je bil hitri postopek po čl. 81/1 ZORO, zasežena teleskopska palica in izdana odločbo o prekršku (globa v višini 350 evrov).

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, 21. 5. 2019 od 7.00 ure, do danes, 22. 5. 2019 do 7.00 ure, obravnavali 20 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Po sedaj zbranih obvestilih ni nobena oseba zaprosila za mednarodno zaščito in bodo po postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Dve osebi pa sta bili po postopku že izpuščeni, ker imata urejen status v EU.

Sorodni članki