Serie A: Zapleten zadnji krog

Italijansko nogometno prvenstvo je pri koncu. Ta vikend bo odigran zadnji krog. Serie A nam letos v sklepnem delu prvenstva ponuja kar nekaj neznank, ki pa bodo jasne šele po zadnjem sodnikovem žvižgu na zadnji tekmi.

Kdo bo v evropskih pokalih?

Juventus in Napoli imata s prvim in drugim mestom že zagotovljen nastop v Ligi prvakov, kamor potujejo prve štiri ekipe. 90 minut pred zaključkom prvenstva je le-ta dosegljiva kar štirim ekipam. Na 3. mestu se nahajata Atalanta ter Milanki Inter z istim številom točk. Le točko manj ima Milan, dve manj pa Roma. Torino je s porazom proti Empoliju zapravil možnost, saj ima trenutno 6 točk zaostanka. Vse omenjene ekipe bodo odigrale tekme istočasno v nedeljo ob 20:30. Na papirju kaže najboljše Interju, ki se mora pomeriti 17. uvrščenim Empolijem, Atalanta “gosti” Sassuolo, vendar je zanimivo, da bo tekma odigrana na domačem stadionu Sassuola, saj v Bergamu prenavljajo tamkajšnji stadion. Nedaleč stran v Ferrari bo pri Spalu gosil Milan, Roma pričakuje Parmo, ljubitelji nogometa pa zadnjo minuto, ko bo točno jasno kdo gre kam.

Boj za obstanek… Fiorentina – Genoa

Izredno zanimivo je v zadnjih nekaj krogih bilo pri boju za obstanek v elitni ligi. Udinese in Parma sta matematično rešeni, ekipi Fiorentine in Genoe, ki sta v prvem delu prvenstva igrali dobro, pa sta po neverjetnem nizu negativnih rezultatov pristali na dnu lestvice. Prav zadnji krog jim je namenil medsebojni dvoboj, ki bo pokazal, katere od ekip se bo poslovila iz Serie A. Empoli se je z zmago nad Torinom nekako uspel dvigniti od zadnjih treh mest, vendar ga čaka tekma z Interjem, ki mu grozi ne uvrstitev v Ligo prvakov.

Vsekakor prepleten konec sezone, v katerem se bo v devetdesetih minutah odločalo o marsičem… od mest na lestvici, do tega, kdo bo sedel na kateri klopi naslednjo sezono, saj kar nekaj ekip pogojuje potrditev letošnjega trenerja s končno uvrstitvijo.

38. krog

FROSINONE – CHIEVO
BOLOGNA – NAPOLI
TORINO – LAZIO
SAMPDORIA – JUVENTUS
ATALANTA – SASSUOLO
CAGLIARI – UDINESE
FIORENTINA – GENOA
INTER – EMPOLI
ROMA – PARMA
SPAL – MILAN

FcTables.com

Sorodni članki