Jadranje: Mrakovi in Macarolovi je v Genovi zmanjkala ena točka

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tretjo etapo svetovnega pokala v Genovi končali na 12. mestu. Zadnji tekmovalni dan sta pridobili štiri mesta in za samo eno točko zgrešili regato za medalje. “Žal se iz Genove vračava predčasno. Včeraj nisva jadrali tako dobro, da bi se prebili med najboljših deset. Že od začetka smo vedeli, da verjetno ne bomo izpeljali celotnega programa, kar se je na koncu tudi zgodilo. Kljub vsemu nam je uspelo narediti nekaj dobrih potez, potrebnih pa bo še veliko izboljšav, kar nama daje tudi novo motivacijo,” je misli na poti domov strnila Tina Mrak.

Izkušnja v Tirenskem morju je bila koristna tudi po mnenju Veronike Macarol. “Pogoji v Genovi so bili za marsikoga zahtevni. Ogromno najboljših jadralcev v različnih razredih se ni uspelo uvrstiti v deseterico najboljših. Čeprav je bila regata zelo naporna zaradi čakanja, saj smo predvsem v zadnjih dveh dneh, ker smo bili v velikem zaostanku, na morju preživeli po 7 ur, je bila poučna. Vedno morava biti pripravljeni na vse pogoje in se truditi, da jadrava na čistem, ker veva, da sva lahko hitri v vseh pogojih, tudi po treh vozlih vetra,” je nauk izluščila flokistka.

Kim Pletikos je v zaključnih plovih v laser radialu zdrsnila s 27. na skupno 34. mesto in prizorišče zapustila z mešanimi občutki. “Ne vem, kaj naj rečem. Na splošno je bil organizacija super, razmere v klubu prav tako, ampak načeloma tukaj nikoli kaj dosti ne piha. Jadrali smo po res malo vetra, marsikatera regata je bila tudi malo izsiljena, ampak tako je, če so razmere cel teden slabe. Običajno mi taki pogoji ne deljo težav, mi pa manjka treninga, kar se v tej konkurenci pozna tako pri vožnji v veter, še bolj pa v krmo. Mislim, da sem v danih okoliščinah naredila največ, kar ta hip zmorem. Moj hrbet namreč še ni v redu, na takih regatah, kjer je veliko čakanja in vse skupaj traja po šest do sedem ur dnevno, pa sploh,” je nastop ocenila olimpijska kandidatka.

Žan Luka Zelko je končno 23. mesto v razredu laser standard pospremil z besedami “lepo je biti nazaj,” medtem ko sta se Peter Lin Janežič in Sebstian Prinčič v razredu 49er od Tirenskega morja poslovila z 22. mestom.

Sorodni članki