Kronika: 10.04.2019

Popoldan so policisti v Luciji ustavili 41-letnega domačina. Vozil je osebni avto, vendar nima veljavnega vozniškega izpita. Med iskanjem dokumentov mu je padel alu zavitek, v kateremu je bila bela prašna snov. Z njim je bil opravljen postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki je pokazal pozitivno na kokain in opiate. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega je odkloni. Policisti so mu izdali plačilni nalog po 33/5-1 ZPrCP in 24/1 ZOIZK, mu zasegli vozilo, sledi pa mu še obdolžilni predlog po 107/12-10 ZPrCP in 56/8 ZVoz.

Zvečer so policisti v Kopru s 25-letnim voznikom tovornega vozila, državljanom Češke, opravili postopek za prepoznavo simptomov mamil, ki je bil pozitiven. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Sodnica je odredila privedbo na sodišče, skupaj z obdolžilnim predlogom.

Danes ponoči, ob 4.14, smo bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor v Porotorožu. Policisti so nemudoma pričeli z iskanjem storilcev, ki so s kraja pobegnili. Trenutno je v policijskem pridržanju pet oseb. Več bomo lahko javnosti povedali, ko bodo zaključeni vsi policijski postopki.

Sorodni članki