Jadranje: Mrak – Macarol dva dni pred koncem do tretjega mesta

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta se dva dni pred koncem pokala princese Sofije na Majorki s petega izstrelili na skupno tretje mesto razreda 470. Dva plova pred velikim finalom sta zaostanek za vodilnima zmanjšali na 12 pik.

Slovenska športna ekipa leta je četrti tekmovalni dan na morju pred Majorko pogumno zarezala v valove in silovit napad na tekmice zaključila z zmago in osmim mestom. “Četrti tekmovalni dan smo imeli več vetra kot pred tem, od 16 do 18 vozlov. Današnji starti niso bili najboljši, ampak kljub temu sva kar dobro jadrali. V prvi regati sva se v labirintu vetrovnih lukenj in sunkov trudili iskati stranico regatnega polja z več vetra in iztržili 8. mesto. V zadnji regati pa sva po slabšem startu prišli na prvo oznako prvi in vodstvo zadržali vse do cilja,” je napete boje povzela Veronika Macarol, ki s Tino Mrak tri regate pred koncem zaseda skupno tretje mesto.

Po osmih odjadranih preizkušnjah in odbitku najslabšega izida z 32 točkami na vrhu ostajata Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz, drugouvrščeni Hannah Mills in Elilidh Mcintyre jih imata 35, aktualni evropski prvakinji Tina Mrak in Veronika Macarol pa 44.

V razredu laser radial je Kim Pletikos po drugi dosojeni kazni odstopila in posledično zdrsnila na 72. mesto. “Danes je bilo na našem polju kar dosti vetra. Hrbet ni najboljše, ampak zadnjo regato bi odvozila do konca, če ne bi bila prisiljena odstopiti zaradi drugega dosojenega penala,” je pojasnila 25-letna Portorožanka. Lin Pletikos je predzadnji dan finalne serije sklenila na 88. mestu in 19. v konkurenci do 21 let.

Sorodni članki