Košarka: prva priložnost za preboj v Ligo ABA

Košarkarji Sixt Primorske so v začetku tega tedna v domači Areni Bonifika prepričljivo dobili uvodni tekmi finalnega niza Lige ABA 2. Do napredovanja med regionalno elito jim v dvoboju z MZT Skopjem Aerodromom manjka le še ena zmaga. Serija se seli v makedonsko prestolnico, kjer bo nov obračun na sporedu ta četrtek ob 18. uri.

V primeru, da se na tretjem obračunu do prve zmage v nizu prebijejo makedonski podprvaki, bo četrta tekma finalnega niza v Skopju na sporedu dan kasneje ob 20.00. V kolikor tudi po štirih tekmah končni zmagovalec še ne bo znan, bo o njem odločala peta tekma, ki je predvidena za ponedeljek, 8. aprila, ob 18.00 v Areni Bonifika.

Na obeh dosedanjih tekmah so se košarkarji iz Skopja do glavnega odmora še držali v igri, po vrnitvi na parket pa so izbranci Jurice Golemca prestavili v višjo prestavo in zmagovalca praktično odločili že v tretji četrtini – na ponedeljkovi tekmi so jo dobili s 23:16, na torkovi pa s 25:14. Na koncu so slavili zmagi 93:71 in 95:72.

Sixt Primorska je v Makedonijo odpotovala v sredo, isti dan pa bo v športnem centru Jane Sandanski, ki bo tudi gostil finalni niz, zvečer opravila prvi trening.

Sorodni članki