Kronika: 03.04.2019

Ob 9.17 so na Policiji dobili obvestilo, da je na parkirišču pred skladiščem soli v Portorožu v prijaviteljevo vozilo rahlo trčil voznik Volva. Škoda ni nastala, vendar pa je bilo ob prijavi navedeno, da je voznik, ki je s kraja odpeljal, najbrž vinjen. Kmalu zatem nas je poklical 46-letni Koprčan in povedal, da je na Valeti v njegovo vozilo trčil večji temen avto, zatem pa pobegnil proti Lucanu. Pri trčenju naj bi mu odpadlo eno kolo. Policisti so na kraju ugotovili, da je 54-letni voznik osebnega avtomobila iz Kopra peljal po Koprski cesti proti Valeti, ko je pri odcepu za Šentjane zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal levo preko polne ločilne črte ter pri tem trčil v nasproti vozeče vozilo 46-letnika. Po trčenju je nadaljeval z vožnjo proti Lucanu, vozilo pa so policisti izsledili parkirano pri hiši. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1.38 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi pa mu obdolžilni predlog.

Na PP Izola je državljan Hrvaške prijavil tatvino denarja iz denarnice. V centru Izole naj bi do njega pristopila moški in ženska, ki naj bi bila gluhonema, in prosila za denar. Hrvat je odprl denarnico, da jima bo dal 10 evrov, istočasno je ena od gluhonemih oseb segla z roko v njegovo denarnico in mu vzela ven 40 evrov, zatem pa nekaj kazala z roko in zbežala. Odpeljali naj bi se z vozilom francoskih registrskih tablic. Ženska naj bi bila stara med 25-30 let, temno rjavih, čez ramena segajočih las, močnejše postave, visoka približno 165 cm, moški pa naj bi bil star med 25-30 let, kratkih črnih las, neobrit, visok med 175 in 180 cm, oblečen v temnejša oblačila. Nobeden od njiju ni govoril.

Zvečer pa smo dobili prijavo, da sta dve osebi okradli starejšo gospo v Kopru. Do stanovanja 81-letne gospe sta prišli okoli 12. ure neznani ženski. Pozvonili sta, zatem pa vstopili v stanovanje, predstavili sta se kot maserki. Medtem ko je ena oškodovanko masirala, ji je druga iz spalnice ukradla več kosov zlatega nakita. Zatem sta obe stanovanje zapustili. Ženski naj bi govorili hrvaško, ena naj bi bila stara okoli 60 let, visoka okoli 165 cm, močnejše postave, črnih las do ramen, oblečena v bundo z rdečim ovratnikom, druga pa okoli 60 let, visoka okoli 170 cm, krajših sivih las, suhe postave, oblečena v siva oblačila.

Ob 0.23 so policisti na Dolinski cesti v Kopru ustavili 31-letnega voznika mopeda Vespa. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,14 mg/l, v postopku je izročil tudi manjši zavitek alu folije s posušenimi rastlinski delci. Izdan mu je bil plačilni nalog za kršitev po 105/3-1 ZPrCP, po rezultatih analize pa sledi še hitri postopek po ZPPPD.

Sorodni članki