Košarka: Sixt Primorska odpravila MZT Skopje Aerodrom

Košarkarji Sixt Primorske so dobili tudi drugo tekmo finalnega niza Lige ABA 2, potem ko so v Areni Bonifika s 95:72 odpravili MZT Skopje Aerodrom. Od napredovanja med regionalno elito jih tako loči le še zmaga. Prvi zaključni žogici koprske tigre čaka ta četrtek (18.00) in petek (20.00) v Skopju.

V primeru, da bodo makedonski podprvaki z dvema zmagama izid niza izenačili na 2:2, bo o neposrednem potniku v Ligo ABA 1 odločala peta tekma, ki je predvidena za ponedeljek, 8. aprila, v Kopru. Poraženca finala za mesto med regionalno elito čakajo dodatne kvalifikacije z ekipo Zadra, ki bodo na sporedu konec aprila.


Sixt Primorska je bila od makedonskim tekmecev tudi v drugo izrazito boljša. Na krilih 2300-glave množice, ki jo je vseskozi glasno bodrila, je zbrala dvakrat več podaj od tekmecev (27:13), ob tem pa iz igre zadevala z več kot 60-odstotno natančnostjo (34:56).

Izbranci Jurice Golemca so potek obračuna, podobno kot v ponedeljek, ko so slavili zmago s 93:71), nadzorovali skozi celoten čas. Do prve lepe prednosti so se prebili v zadnji minuti prvega polčasa, ko je Lance Harrispovišal na 43:29. Vprašanje zmagovalca je bilo rešeno že v uvodnih minutah nadaljevanja, ko so se na krilih Žana Marka ŠiškaMarka Jagodića-Kuridže in Marjana Čakaruna z delnim nizom 13:4 povzpeli na 19 točk naskoka (56:37).

Omenjeni trio je na koncu dosegel skoraj dve tretjini vseh točk Sixt Primorske – Čakarun je ob metu iz igre 11:13 vpisal 26 točk (indeks 34), Jagodić-Kuridža je 17 točkam dodal sedem skokov in pet podaj (indeks 26), Šiško (8 podaj) pa je dvanajst od šestnajstih točk dosegel v prvem polčasu (indeks 26).

FOTO: KK Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Sorodni članki