Jadranje: Mrakova in Macarolova ostajata na 6. mestu

Jadralski tandem Mrak-Macarol, glavni slovenski adut na jubilejni 50. regati princese Sofije, po štirih regatah ostaja na skupnem šestem mestu ženske konkurence razreda 470. V disciplini laser radial se je na 67. mestu obdržala tudi Kim Pletikos, medtem ko je Lin Pletikos nazadovala na 75. mesto.

Španski otok Majorka je drugi tekmovalni dan 869 ekipam iz 67 držav postregel s soncem in desetimi vozli jugozahodnega vetra, ki slovenskim predstavnicam ni prinesel želenega napredka. V konkurenci 45 posadk razreda 470 je Tini Mrak in Veroniki Macarol v tretji regati uspela najboljša predstava doslej, medtem ko se jima je zadnji nastop nekoliko ponesrečil.

“Prvo regato sva zelo dobro odvozili. Ponovno sva celo regato pridobivali in končali na tretjem mestu. Druga regata pa se nama je nekoliko sfižila. Start ni bil najboljši in nisva izkoristili trenutka, ko bi lahko naredili obrat in se postavili na boljši položaj,” je pojasnila Veronika Macarol. “Žal mi je za ta plov, ker bi lahko iz položaja, v katerem sva se nahajali po startu, več iztržili. Ne glede na to, se bova v naslednjih dneh trudili, da izboljšava najine starte in poskusili kar najbolje izkoristiti preostali teden jadranja,” je dodala Tina, ki z bero 19 točk v ženski konkurenci razreda 470 ostaja na skupnem 6. mestu. Vodstvo sta prevzeli Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (5 točk), pred izenačenima Eleno Berto in Bianco Caruso iz Italije (12 točk) in britansko navezo Mills-Mcintyre (prav tako 12 točk).

Štiri preizkušnje so tudi za krmarkami razreda laser radial, v katerem ostaja nepremagljiva Danka Anne-Marie Rindom. Najboljša Slovenka, Kim Pletikos, je z uvrstitvama na 28. in 32. mesto po drugem dnevu 67., Lin Pletikos, ki je v tretji in četrti regati zabeležila 41. in 44. rezultat, pa 75. med 118 tekmovalkami.

Sorodni članki