Svetovni dan poezije

21. marca se s prijatelji lahko ob pisanju poezije srečate v eni izmed približno 70 kavarn po Sloveniji, katerih seznam se dopolnjuje na https://www.meinlcoffee.com/sl/. Denarnico lahko pustite doma, saj vas bodo na mizah pričakali svinčniki in lističi, na katere zapišete svoj avtorski verz, ga oddate strežnemu osebju in tako z njim poravnate račun za kavo ali čaj po svoji izbiri.

“Z akcijo »Plačaj z verzom« bomo letos v Sloveniji že peto leto spodbudili val poetičnega navdiha in pozitivne energije. Vsakič znova uživam v opazovanju množice ljudi, ki se ob skodelici kave ali čaja z nasmeški na obrazih prepustijo pesniškemu vzdušju, pišejo in ustvarjajo. Včasih je za kreativnost, optimizem in voljo do življenja potrebna le drobna spodbuda.  Veseli smo, da jo lahko ponudimo – tako z akcijo kot tudi vsak dan znova, ob skodelici odlične kave ali čaja,” je akcijo pospremil Tomaž Milič, direktor podjetja Julius Meinl Slovenija, d. o. o.

Pesniško pobudo “Plačaj z verzom” je na mednarodnem nivoju podprl tudi Tom Odell, “platinasti” britanski pevec, komponist in pianist.

Kavarne na Obali kjer lahko 21. marca plačate z verzom:
– Longi bar Koper
– Restavracija Svetilnik Izola
– Mestna kavarna Piran
– Čikara Portorož
– Cappuccino bar Portorož

Sorodni članki