Košarka: V Koper prihaja Rogaška

V sredo v domači Areni Bonifika košarkarje Sixt Primorske čaka zadnja tekma rednega dela Lige ABA 2. Ob 18. uri bo na Obali gostovala zasedba Rogaške.

Koprski tigri so si že pred časom zagotovili pot v končnico, v katero bodo vstopili s prvega mesta, prav sredine tekme pa bodo dale ime njihovega polfinalnega tekmeca. Trije polfinalisti so namreč že znani – poleg Sixt Primorske sta to še zasedbi sarajevskih Sparsov ter skopskega MZT-ja –, za zadnje mesto v bojih za napredovanje v elitno Ligo ABA pa se potegujejo zasedbe Dynamica, Borca ter Sutjeske. Slednje pred zadnjim kolom premorejo izkupiček 12-9.

Moštvi Borca in Sutjeske se bosta v zadnjem kolu ob 20. uri merili v Čačku, medtem ko bo beograjski Dynamic istočasno gostoval pri Lovčnu iz Cetinja. Vsaka ekipa ima za polfinalno vozovnico svojo računico. Beograjsko zasedbo v končnico pelje le zmaga, a mora ob tem Sutjeska, s katero ima boljšo razliko med danimi in prejetimi koši, premagati Borac. V primeru zmage slednjega bo ta ne glede na razplet tekme v Cetinju napredoval v polfinale, saj je na medsebojnih tekmah dvakrat ugnal Beograjčane. Sutjesko v polfinale popelje le zmaga nad Borcem, a mora ob tem proti Lovčnu kloniti Dynamic.

Prvi tekmi polfinala bosta v Kopru in Sarajevu na sporedu v sredo 20. marca. Drugi sledita štiri dni za tem, medtem ko bosta morebitni tretji odigrani v četrtek 28. marca.

Rogaška in Sixt Primorska si bosta nasproti stali četrtič v sezoni. Prvo medsebojno tekmo so na domačem parketu dobili Štajerci, naslednji dve pa Primorci. Vselej so bile tekme razburljive povsem do konca. Najboljši posameznik Rogaške v tej sezoni Lige ABA 2 je Rashun Davis. Ameriški organizator igre  povprečju dosega 13,8 točk, 3,1 skok ter 4,9 podaje na tekmo.

Sorodni članki