Kronika: 11.03.2019

09.03.

Nekdo je iz kleti v Izoli ukradel električno orodje (vrtalnike, brusilko znamke Makita, Bosch) v vrednosti cca. 1500 evrov.

Popoldan je v Pobegih 53-letnik kršil Uredbo o varstvu pred požarom v naravnem okolju, zato bo zanj izveden hitri postopek z odločbo. Na kraju bili 4 gasilci PGB Hrvatini z enim vozilom, ki so ogenj pogasili.

Zvečer so policisti v Kopru ustavili voznika neregistriranega skuterja Gilera Runner 125, 16-letnega Izolana, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog za kršitve po ZVoz in ZMV.

Ob 21.15 nas je obvestil občan, da se je v Ankaranu osebni avto zaletel v betonski blok, poleg pa sva moška, ki delujeta močno vinjeno. Vozniku iz Kamnika je bil na kraju odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odločno odklonil, prav tako je odklonil tudi strokovni pregled. Ker si voznik ni zagotovil prevoza s kraja, mu je bilo odrejeno pridržanje po 24. čl. ZPrCP. Na kraju se je upiral, zato so policisti uporabili tudi prisilna sredstva (lisice).

10. 03.

V Piranu so domačinu ukradli moped Piaggio Zip 25, reg. št. KP6B-T6, ki je bil parkiran na Kumarjevi ulici v Piranu. Moped je vreden 700 evrov.

Na Tinjanu je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je gotovino in zlatnino.

11. 03.

Na Serminu je nekdo ponoči ukradel 100 kompresorjev iz hladilnikov na deponiji smetišča (vrednost 2.000 evrov) in nekaj orodja (vrednost 1.000 evrov).

Sorodni članki