Košarka: Z odličnim drugim polčasom premagali Helios

V domači Areni Bonifika so košarkarji Sixt Primorske tudi na drugi tekmi Lige Nova KBM za prvaka vpisali zmago. Po zaslugi izvrstne obrambe v drugem polčasu so Helios Sunse ugnali s 83:53.

Dolga pot iz Beograda, od koder so se po zadnjem gostovanju rednega dela Lige ABA 2 vrnili v noči iz četrtka na petek, je na koprskih tigrih pustila nekoliko sledi. Helios Sunsi so to izkoristili ter po štirih minutah vodili z 12:6. Do konca uvodne četrtine so nato izbranci Jurice Golemca ujeli korak s tekmeci in kljub nebleščeči predstavi uvodnih 20 minut dobili z 38:36.

Po vrnitvi na parket so rumeno-modri dokončno prevzeli pobudo. Po zaslugi boljše obrambe, ki je do konca obračuna Domžalčanom dopustila le še 17 točk, so v sedmih minutah nadaljevanja pripravili delni niz 15:3. Tedaj so povedli za 14 točk (43:39), v nadaljevanju pa tekmo suvereno pripeljali h koncu.

V koprski zasedbi je bil na koncu z 18 točkami najboljši Ivan Marinković, točko manj pa je ob sedmih skokih dodal Lance Harris. Znova sta se izkazala tudi Žan Mark Šiško, ki je ob 11 točkah med soigralce podelil osem podaj, ter Marko Jagodić Kuridža s 14 skoki (osem v napadu), sedmimi točkami in štirimi podajami.

V prihajajočem tednu se bo Sixt Primorska kar dvakrat pomerila z Rogaško. V sredo bo ta ob 18. uri na Obali gostovala v zadnjem kolu rednega dela regionalnega tekmovanja, tri dni za tem pa si bosta ekipi v državnem prvenstvu nasproti stali še na Štajerskem (19.00).

Sorodni članki