Košarka: V Koper prihaja Helios

Po petkovi vrnitvi iz Beograda, kjer so odigrali predzadnjo tekmo rednega dela Lige ABA 2, košarkarje Sixt Primorske dan za tem že čaka nov preizkus. Na vnaprej odigrani tekmi 4. kola Lige Nova KBM za prvaka se bodo v soboto v domači Areni Bonifika pomerili z domžalskimi Helios Sunsi.

Za izbrance Jurice Golemca bo to drugi preizkus v drugem delu državnega prvenstva, ki bo šesterico najboljših moštev iz prvega dela razvrstil red končnico. Iz Lige za prvaka bodo namreč v četrtfinale napredovale vse ekipe, tam pa se jim bosta pridružili še najboljši zasedbi Lige za obstanek.

Medtem ko so koprski tigri uvodni obračun na Polzeli opravili z odliko, so se Domžalčani iz gostovanja v Rogaški Slatini vrnili poraženi. Po krepkem zaostanku so se uspeli vrniti v igro, a na koncu tamkajšnjemu morali priznati premoč s 83:90. Z 21 točkami v 16 minutah in pol igre se je v vrstah Helios Sunsev izkazal Igor Tratnik, ki je pred začetkom Lige za prvaka v Domžale prestopil z vrst Petrol Olimpije. V dresu sobotnih tekmecev Primorcev izvrstne predstave kaže tudi Blaž Mahkovic, ki v povprečju dosega po 18,8 točk, 4,8 skoka in 2,3 podaje na tekmo.

Sobotna tekmeca na Obali sta v tej sezoni odigrala že štiri tekme. Trikrat so bili uspešnejši Koprčani, na zadnji medsebojni tekmi sredi januarja v Domžalah pa Helios Sunsi. Vstopnice za tekmo so po ceni 7 evrov na voljo preko spleta na www.plemenitevstopnice.si, na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte, eno uro pred začetkom obračuna pa si jih bo mogoče zagotoviti tudi na blagajni Arene Bonifika. Vsi ljubitelji košarke si lahko na istih naslovih za zgolj 70 evrov še vedno zagotovite tudi sezonsko vstopnico, od katere bo klub polovico kupnine namenili projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom in mladostnikom iz družin v stiski. Istemu dobrodelnemu projektu bo namenjenih tudi 30 odstotkov cene vsake prodane dnevne vstopnice. Vstop na tekmo je prost za otroke do 10. leta starosti, pri čemer morajo spremljevalci na vhodu dvorane predložiti primerno dokazilo.

KK Sixt Primorska vse obiskovalce tekme že pred tekmo vabi, da se primerno okrepčate pri klubskemu partnerju gastropubu Urban Piqniqu, ki se nahaja v pritličju Arene Bonifika. Za vas so pripravili vesele urice, ki se bodo začele uro pred tekmo in bodo trajale vse do 22.00. V tem času bo vsak gost deležen posebnih akcijskih cen hrane in pijače, medtem ko so kupci sezonskih vstopnic primorskega kluba istih ugodnosti deležni skozi celoten čas. Prijazno osebje Urban Piqniqa posebej priporoča poseben Tigrov burger, ki ni le slasten, pač pa ga spremlja tudi dobrodelna nota. Z vsakim burgerjem boste en evro namenili projektu Botrstvo.

Vsi navijači Sixt Primorske si lahko po novem v Urban Piqniqu zagotovite tudi originalen dres, navijaški šal ali posebno kratko majico s tigrovim motivom.

Sorodni članki